Pagina titel ...

BINNENKIJKEN – Moet Yolanthe Ibiza-villa die ze van haar vader kreeg nu verkopen?

0


Yolanthe Cabau, liet in maart 2019 weten niet langer samen te zijn met Wesley Sneijder, maar officieel gescheiden is er anderhalf jaar later nog altijd niet. Achter de schermen lijkt de boedelverdeling gaande, maar makkelijk lijkt die niet te zijn. Wie van de twee krijgt bijvoorbeeld de schitterend verbouwde villa op Ibiza, die Yolanthe erfde van haar in 2007 overleden vader? Of gaat villa Cala Tarida nu in de verkoop?

Villa Cala Tarida doopten Wesley en Yolanthe het huis dat Yolanthe kreeg ui de erfenis van haar in 2007 overleden vader. Een villa in de herkenbare ‘Ibiza stijl’. Een villa die nu de grootscheepse verbouwing ook miljoenen waard moet zijn en nu Yolanthe en Wesley uit elkaar zijn tot de boedel behoort van het in gemeenschap van goederen getrouwde stel.


Na de grondige, peperdure, renovatie ontbreekt het binnen en buiten aan werkelijk niets. Er zijn 11 slaapkamers, waarbij 7 badkamers horen, 4 keukens, 3 salons, 2 bioscopen waarvan er een binnen te vinden is en de ander vind je buitenshuis. Ook vind je er een ‘privé-discotheek’, een gym en of het nog niet genoeg is, beschikt de immense villa ook nog over 2 bars, 3 verschillende jacuzzi’s en een heerlijk zwembad. De villa met al haar faciliteiten is geschikt voor maar liefst 22 gasten.

Door alle binnen-en buitenmuren zijn, omdat Wesley daar op stond, kabels getrokken voor een beveiligingsinstallatie die zijn gelijke niet kent. Infrarood-, ultrasoon-, radar-, trilling-, magnetische, glasbreukdetectors en videobewaking maken dat mogelijke indringers geen schijn van kans hebben.

(Lees verder onder ingezonden mededeling)

Was Wesley verantwoordelijk voor de beveiliging van het stulpje, Yolanthe nam de inrichting voor haar rekening. En daarbij liet zij zich, net als bij de inrichting van hun appartement in Istanboel, bijstaan door Eric Kusters. Samen kozen zij voor een mix tussen het bekende Kuster stijltje – veel wit- en de hippe Ibiza-look.

Yolanthe zelf vulde dat aan met Indonesische en Marokkaanse details. Zo zijn er nu door het huis veel stoere houten deuren maar ook handbewerkte spiegels. Voor de inrichting werd er door Yolanthe geshopt in o.a Istanboel, Amsterdam en natuurlijk op Ibiza zelf.

De finca zorgde in het recente verleden al voor heel wat problemen. Toen die in 2016 die net door het paar voor een vermogen verbouwd was meende Rebecca, de zus van Yolanthe’ dat het huis haar eigendom was. Volgens Rebecca Cabau van Kasbergen had Yolanthe zich het huis onrechtmatig toegeëigend. Vader Xavier, overleden in 2007, zou de villa aan Rebecca hebben nagelaten. Yolanthe was echter van mening dat zij in haar recht staat omdat zij kosten, zoals de erfpacht, voor haar rekening heeft genomen.

Het leidde tot een forse ruzie tussen de twee zussen. Yolanthe heeft zeven broers en zussen, en nog vijf halfbroers en -zussen uit het tweede huwelijk van haar vader, maar die mengden zich niet in de erfeniskwestie. Een jaar later was de kou weer uit de lucht toen Rebecca haar zus in Istanboel op zocht om het geschil uit te praten. “Het is moedig dat Rebecca deze stap heeft gezet. Rebecca heeft uiteindelijk het initiatief genomen om naar Istanboel te komen. Daar heeft ze haar excuses gemaakt en laten weten dat dit nooit had mogen gebeuren. Ze heeft verteld dat ze de familie heel erg mist en dat ze hoop dat we haar kunnen vergeven.”Ook Rebecca was opgelucht. “Het is de beste stap ooit geweest, dat ik de beslissing heb genomen om naar Turkije te vliegen. Het moment dat ik haar omhelsde, voelde gelijk weer goed. De zusterliefde is gebleven.”

De ruzie tussen de zussen bleek niet de laatste keer dat het huis op Ibiza voor juridisch getouwtrek zorgde. In eerste instantie gingen Yolanthe en Wesley voor de grootscheepse renovatie in zee met het Nederlandse bouwbedrijf STB Exclusieve Projects, maar dat bedrijf werd april 2015 ingeruild voor een lokale aannemer. Dit zeer tegen de zin van STB Exclusive Projects, die meende een overeenkomst hebben met Yolanthe en Wesley voor de verbouwing.

De eigenaar van het bedrijf STB stapte naar de rechter om de volgens hem al gemaakte onkosten van 142.000 euro betaald te krijgen. Afgelopen februari oordeelde de rechter echter dat de door de aannemer gemaakte kosten ver uitstijgen boven normale kosten voor acquisitie. Ook was er nooit een officiële overeenkomst gesloten tussen beide partijen. Yolanthe en Wesley moesten in eerste instantie ruim 21.000 euro betalen voor gemaakte kosten.

Vorig jaar verhoogde de rechter dat bedrag nog maar eens. Toen werden Wesley Sneijder en zijn toen nog echtgenote Yolanthe het bouwbedrijf uit het Brabantse Etten-Leur nog eens een schadevergoeding van 124.000 euro betalen.

Nu het huwelijksgeluk van Yolanthe en Wesley tot het verleden behoort rest nog slechts de vraag, als het om villa Cala Tarida gaat, wie die krijgt. Of wordt de villa gewoon verkocht?

credit: wannahaves/chonran pictures