Xander de Buisonjé: Wendy en ik hebben het nog jaren geprobeerd

0

Twee dagen voor het huwelijk trok Wendy van Dijk de stekker er uit en maakte Xander de Buisonjé (47) en Wendy van Dijk (49) niet de gang naar het altaar. “Ik zat gewoon in een heel andere fase van mijn leven”, zegt Xander in de podcast van Roel van Velzen (42).

“Ik heb een heftig trauma meegemaakt waardoor ik mezelf altijd minderwaardig en onzeker heb gevoeld en bepaalde patronen ben op gaan bouwen die destructief waren”, onthult de Volumia!-ster. “Dus alles wat mij gelukkig maakte, maakte ik kapot. Dat patroon moest ik op een gegeven moment doorbreken en dat is hier helemaal misgegaan. En dat heb ik eigenlijk pas de laatste tien jaar beseft.”


Xander praat niet graag over het huwelijk dat niet door ging omdat hij geen zin heeft om ‘steeds weer al die ellende op te rakelen’. Maar in de podcast met Roel van Velzen is hij openhartig: “Achteraf kan ik soms wel eens medelijden met mezelf hebben, omdat ik toen in zo’n heftige en verknipte paradoxale periode zat. (…) Ik was niet verslaafd aan drank of drugs, maar aan aandacht van vrouwen.”

Xander denkt nog altijd met fijne gevoelens terug aan zijn tijd met Wendy die 3,5 jaar duurde. “We hebben een hele mooie tijd gehad. (…) We zeggen altijd tegen elkaar: ‘Onze liefde heeft meer dan zin gehad, want we hebben een prachtige zoon samen.'”


Op het moment van de breuk was Wendy nog zwanger van zoon Sem, nu 17. Xander was ondanks alle ellende bij zijn geboorte aanwezig. “Dat was eigenlijk heel mooi. Wat veel mensen niet weten is dat we echt jaren nog hebben geprobeerd om samen door te gaan. Maar met mij was dat onbegonnen werk.”

Toen Sem net geboren was woonden ze ook weer samen. “Dan lagen we met zijn tweetjes bij dat bedje keihard te janken omdat we wisten dat het voorbij was.”