UPDATE – Vermiste Celine (15) verbleef in woning in Den Haag bij man van 31

0

De vermiste tiener Celine van Es bevond zich in een woning in Den Haag toen de politie haar vond. De bewoners, een Haagse man van 31 jaar oud, is opgepakt in verband met haar verdwijning. De buurt omschrijft de alleenwonende 31-jarige verdachte als ‘een einzelgänger’. “Soms stond hij op het balkon, waar hij ook wat wietplantjes had staan.”


De 15-jarige Celine uit Berghem verdween afgelopen vrijdag. Ze ging even een stukje hardlopen en keerde daar niet van terug. Gisteren stuurde de politie een Amber Alert uit in verband met de vermissing, omdat op beveiligingsbeelden was te zien hoe ze bij een onbekende man in de auto stapte.

Woensdagavond laat werd ze gevonden in een woning in Den Haag. Een buurman van de verdachte zag de inval van de politie gebeuren. “Ze vielen met tien agenten de woning binnen en riepen heel hard ‘politie! politie’. Een kwartier later brachten ze de man naar buiten en stopten ze hem in een onherkenbare auto. Het leek wel een film”, vertelt hij tegen het AD.


Een andere buurtbewoner zegt tegen Telegraaf.nl: “Je hoorde daar nooit wat. De laatste dagen was er wel meer herrie van schuivende stoelen. Alsof er meer leven in de woning was. Dat was apart, maar daar zoek je op zo’n moment niks achter, want je hebt natuurlijk geen idee wat zich daar afspeelt”.

De politie zegt de man op het spoor waren te zijn gekomen door zijn telefoon te traceren, die in de buurt was geweest van de plek waar Celine werd vermist. Dat leidde de agenten naar het goede adres, al wisten ze niet op welk huisnummer de verdachte verbleef. Gelukkig wist de buurman de man te identificeren en de politie richting de juiste voordeur te sturen.

Direct nadat Celine woensdagavond laat ongedeerd was teruggevonden zei Jeroen Baardemans, woordvoerder van de familie. “Dit is echt geweldig nieuws.”

“De ouders zijn zo enorm blij dat hun dochter veilig is. Dat was het enige dat telde. Ze zijn zielsgelukkig. Voor zover ze weten gaat alles goed met Celine. Ze gaan haar nu ophalen”, zei Baardemans iets na twaalf uur tegen het AD.

Ook vader Falco (39) uit Eindhoven was enorm opgelucht: “Er valt een last van onze schouders. De rillingen lopen over mijn lijf. Dit had ik vanavond niet meer verwacht. Iedere dag dat het langer duurt, ga je de moed en hoop op een goede afloop steeds meer verliezen,” zie hij vannacht tegen De Telegraaf.De afgelopen dagen ging het verhaal rond dat Celine mogelijk zou verblijven in Groningen. Vader Falco zei aan het begin van de nacht tegen De Telegraaf: “Celine doet nu ergens op een politiebureau in Nederland haar verhaal. Later vannacht mogen familieleden haar dan ophalen. Het belangrijkste is dat ze ongedeerd is, maar hoe ze er verder mentaal aan toe is, weet ik nog niet. Wat er precies allemaal gebeurd is, hopen we ook vannacht te horen van de politie.”

Uit gesprekken die De Telegraaf de afgelopen vijf dagen voerde met de vader van Celine bleek dat Celine op maandag kennelijk kans had gezien om vanaf het adres waar zij verbleef via internet kortstondig contact te leggen met haar stiefzus. Of die informatie heeft meegeholpen aan het terugvinden van het meisje is nog onbekend. Vader Falco: “Celine vertelde in dat chatgesprek dat ze onder dwang was meegenomen door een man.” () De foto’s van de man met de Kia Picanto en het Amber Alert deden alles in een stroomversnelling geraken.”