Wolter Kroes over Sonja Bakker: ‘Iedereen heeft nu schijt aan haar’

0

Sonja Bakker (46) wordt beschuldigd van plagiaat omdat ze recepten van andere foodbloggers gebuikte op haar eigen social media en die zonder bronvermelding plaatste. Zanger Wolter Kroes heeft er in ieder geval een duidelijke mening over het plagiaat. ‘Ik ben bang dat nu iedereen schijt aan haar heeft’.

Wolter kroes neemt geen blad voor de mond als hij door Nieuwe Revu gebeld wordt om zijn mening over dieetgoeroe Sonja Bakker te geven. Bakker die recent het nieuws haalde omdat de een deel van de recepten die zij publiceerde op haar social media ‘geleend’ bleken te zijn van andere foodbloggers. De zanger: ‘In de tijd dat het Sonja Bakkeren zo populair was, mocht je af en toe ook een SAS-dag nemen, een Schijt Aan Sonja-dag. Ik ben bang dat nu iedereen schijt aan haar heeft. Weet je, je mag gewoon niet pikken. Als ik een liedje uitbreng dat te veel op een liedje lijkt van iemand anders, dan krijg ik de Buma/Stemra op mijn dak. Ik vind Sonja een schat van een vrouw, ik kom haar weleens tegen bij de wintersport in Gerlos, ze is een superlief mens. Maar je mag gewoon niet zomaar dingen kopiëren.’


Volgens Kroes heeft Sonja Bakker een groot financieel probleem nu haar plagiaat aan het licht is gekomen zo vertelt hij in het tijdschrift. “Als ze het écht heeft gedaan, zit ze goed verkeerd. Alles wijst er wel op, want de foto’s liegen er niet om. Er zit copyright op dat materiaal en al kost het blijkbaar gruwelijk veel geld om foto’s van die recepten en gerechten te maken, je kunt het niet zomaar jatten.”

Wolter Kroes mag dan overgewicht hebben hij heeft nooit de afslankmethode van Sonja gevolgd. “Nee, zelf heb ik nooit gesonjabakkerd uit haar boeken. Maar dat zie je ook wel aan me, want het is bij mij hopeloos. Ik ben de grootste jojo van Nederland volgens mij, de kilo’s komen en verdwijnen. Het gaat niet om tientallen kilo’s gelukkig, maar ik ben wel een kilootje of vijf, zes te zwaar. Hoe Sonja haar merk aan de man bracht, daar had ik altijd wel bewondering voor. Ik hoop dat ze eruit komt, want anders voorzie ik moeilijke tijden voor haar. Ik vind haar absoluut een instituut.’