Winkel dicht, webshop gesloten: Montana Meiland gooit de handdoek in de ring

0

Montana Meiland gooit de handdoel in de ring en sluit over twee dagen, op 1 januari 2022, niet alleen haar winkel Montana’s in Noordwijk, maar ook de webshop van haar bedrijf.  Opnieuw dus een zakelijke klap voor De Meilandjes.

Of de sluitin van winkel en webshop definitief is is nog onduidelijk, maar zeker is wel dat winkel Montana’s in Noordwijk morgen, de laatste dag van het jaar, voor het laats open is. Vanaf dit weekend komen klanten voor een dichte deur. Opmerkelijk is dat ook de webshop montanas.nl in het nieuwe jaar uit de lucht gaat.


De harde lockdown van 19 december waarbij alle ‘niet essentiële’ winkels dicht moeten maakte al dat Montana’s niet essentiële cadeau- en interieurwinkel is gesloten, maar de webshop was nog open. Ook al omdat Montana uiten bij het nieuws dat Nederland 19 december voor de twee keer, zeker tot 19 januari,  in lockdown zou gaan nog optimistisch was over haar kansen via de webshop haar spulletjes te verkopen.

“Ik dacht: nee, dit meen je niet, moeten we dicht?” Begrip voor de situatie had Montana wel. “Het wordt alleen maar erger met al die besmettingen.” Ze vertelde dat ze zich ging focussen op de verkoop via haar webshop. “Dan moet het toch maar met al die pakketten, al dat inpakken, foto’s maken van producten, die voorraden bijhouden enzo. Dat is toch heel anders dan gezellig achter de toonbank staan.”


Gelukkig zal het sluiten van winkel en webshop voor Montana niet direct tot financiële problemen leiden. Vriend Dirk  is namelijk een heuse vastgoedbelegger. Hij bezit maar liefst negen objecten in Leiden en Leiderdorp. Zijn eigen  pand in Leiden, dat hij kocht voor zes ton. bestaat uit een bedrijfsruimte op de begane grond en een bovenverdieping waar hij nu nog zelf woont. Tegenover zijn eigen huis kocht hij een tweede pand, waar de Italiaanse traiteur Spiekeria in zit.

In Leiden bezit  Dirk,  samen met zijn vader, een rijtjeshuis dat voor  2000 euro per maand wordt verhuurd. Daarnaast heeft Montana’s vriend nog vijf garageboxen in de verhuur in Leiderdorp én in dezelfde plaats nog een appartement dat hij voor 1500 euro in de maand verhuurt.

De sluiting van Montana’s winkel is de zoveelste zakelijke klap voor De Meilandjes dit jaar. De uitspraken die Erica Meiland over moslims deed in haar biografie Ercia, de motor achter de Meilandjes, waarin ze vrouwen in boerka pinguïns noemt en hoofddoekjes ‘niet normaal’ leverde haar niet alleen veel kritiek op, maar maakten ook dat een aantal bedrijven hun samenwerking met de tv-familie opzegden omdat ze niet meer met de Meilandjes geassocieerd willen worden.

Martien en Erica Meiland willen het in 2022 dan ook rustiger aan doen. ,”We gaan wat meer op de rem trappen komend jaar”, zegt Erica in Veronica Superguide. Daarmee volgen de realitysterren advies van hun dochters Maxime en Montana op, die in hetzelfde interview hun zorgen uiten. “Ze nemen veel te veel hooi op hun vork”, vindt Montana. “,Soms zijn ze acht dagen achter elkaar op pad; dat is niet goed voor de mens.”