WILLIBRORD FREQUIN: ’Het einde van mijn leven is in zicht (Ik wil er niet bij stilstaan en probeer nog een beetje te genieten)’

0

Willibrord Frequin (80) takelt in rap tempo af. De agressieve vorm van de ziekte van Parkinson die hij heeft maakt dat er van flamboyante, levendige en vooral brutale presentator nog maar weinig over is. “Het einde van mijn leven is in zicht. Ik wil er niet bij stilstaan en probeer nog een beetje te genieten.”

“Het gaat niet best. Eigenlijk is het gewoon klote. Mijn lichaam is op en wil niet meer”, vertelt hij vandaag in De Telegraaf. “Ik kan nauwelijks nog lopen en ben na iedere kleine inspanning doodmoe. Ik slaap overdag veel om weer bij te tanken.”


Zijn vrouw Gesina met wie hij 12 jaar samen is zegt in dekrant: “Vergelijk het met een marathon die Willibrord iedere dag bij wijze van spreken loopt. Het is bijna niet meer te doen. Deze vorm van Parkinson kun je vergelijken met ALS. Alle lichaamsfuncties stoppen er op een gegeven moment mee. Bovendien heeft Willibrord met de nodige hartproblemen te maken gehad. Hij is daardoor behoorlijk fragiel.”

Inmiddels verslechtert de gezondheidstoestand met de dag. Het zijn de kinderen en zorgzame Gesina die zich dagelijks om hem bekommeren. “Ik kan niet meer alleen thuis zijn. Dat is onverantwoord”, vertelt Willibrord.