WILLEBRORD FREQUIN: ‘Geen open kist. Dat vind ik niks. En op de deksel een lekker koud biertje. Ik hoop op een gezellige middag’

0

(BEELD: SBS/William Rutten)

De donderdag, op Hemelvaartsdag, overleden Willibrord Frequin (80) gaf kort voor zijn dood z’n allerlaatste interview waarin hij vertelde een hekel aan begrafenissen te hebben, maar hoopt wel dat al zijn naasten zijn uitvaartdienst bezoeken. “Geen open kist. Dat vind ik niks. En op de deksel een lekker koud biertje. Ik hoop op een gezellige middag. Al mijn vrienden en familieleden zitten aan kleine tafeltjes op me te wachten…”


Frequin gaf zijn laatste interview kort voor zijn dood aan Nieuwe Revu. de weerslag daarvan zal op woensdag 1 juni te lezen zijn, maar vandaag publiceert De Telegraaf al een voorproefje waaruit blijkt dat de laatste twee wensen van Willibrord Frequin onvervuld blijven, het brengen van een laatste bezoek aan een concert van André Rieu, het liefste in Maastricht, en nog een laatste keer naar zijn favoriete stad Venetië, wat volgens hemzelf al de hemel op aarde was.

Frequi praat ook over zijn eigen dood en wat er dan moet gebeuren. “Geen open kist. Dat vind ik niks. En op de deksel een lekker koud biertje. Ik hoop op een gezellige middag. Er moet wel gelachen worden. Speeches zullen er vast en zeker komen, maar gelukkig is alles bij leven ook al besproken. Met mijn kinderen heb ik regelmatig ’afscheidsetentjes’ georganiseerd. Al ver voordat ik ziek werd. Zo kunnen ze nu niet zeggen dat ze nog met vragen zitten. Alles is besproken. Zij zullen aan mij terugdenken als een heel goede bourgondiër. Als een gezellige gozer die goed was voor zijn medemens. En als een echte amice voor mensen die dicht bij mij stonden.”