Wilfred Genee vandaag terug op televisie, maar op radio blijft hij met vakantie

0

Wilfred Genee keert maandagavond weer terug op televisie. Tijdens zijn de vakantie overleed zijn vader aan een hartinfarct. Hélène Hendriks had toen al het stokje van hem overgenomen om de laatste week van De Oranjezomer te presenteren. Ze bleek een kijkcijferkanon, maar ze zal de reguliere uitzendingen van Veronica Inside, die vanavond beginnen, niet presenteren. Hendriks bevestigt dat Wilfred terugkeert van vakantie en weer zelf de uitzending van VI doet. Pikant genoeg blijft Genee op Radio Veronica nog wel op vakantie.

Genee was net met vakantie toen zijn vader het eerste weekend van augustus overleed aan een hartinfarct omdat hij dacht dat zijn vrouw dood was nadat ze van de trap gevallen was. Zijn vrouw was echter ‘slechts’ bewusteloos geraakt na de val van de trap.


Hélène Hendriks verving Genee bij de Oranjezomer tijdens zijn vakantie die een dramatische wending kreeg met de dood van zijn vader. De presentatrice deed dat erg goed en vestigde bijna dagelijks een kijkcijferrecord voor het programma. Het wakkerde geruchten aan dat Hendriks ook na de vakantie van Genee het reguliere Veronica Inside zou blijven presenteren. Ook om Genee rust te gunnen.

Johan Derksen stelde al snel dat hij absoluut niet wilde dat Wilfred Genee plaats maakt voor Hélène Hendriks. Dat Hélène het tijdens de vakantie van Wilfred Genee zo goed oppikte, betekent niet dat dit een permanente oplossing moet worden, aldus Johan in de Telegraaf. “Wilfred doet dit programma al jaren. Het is niet zo als je vader overlijdt, en je opvolger het goed doet, dat je dan ter zijde geschoven wordt. Dat zouden van der Gijp en ik ook niet pikken.”


“Hélène was een hele onervaren presentatrice en die hebben wij met zijn allen erdoor getrokken”, voegde Derksen er aan toe. Ook zei hij tegen de krant. “Maar Wilfred heeft de basis gelegd en alles opgebouwd.”

Wel vertelde Johan Derksen veel potentie te zien in Hélène. “Ik heb wel gezegd: ik vind Hélène ook heel goed aan tafel. Ze doet het heel erg leuk en openhartig. Ik wil ook niet ontkennen dat het tegenwoordig ook belangrijk is als er een vrouw aan tafel zit. Het zou nog beter zijn als er iemand zat met een kleurtje, maar die hebben we nog niet gevonden.”

Keert Genee terug op tv op Veronica Radio zal hij niet te horen zijn. Vanwege zijn vakantie wordt hij daar vervangen door Martijn Muijs.