Wilfred Genee maakt comeback op tv na overlijden vader: ‘Mam, zet hem op aan die kant’

0

Twee weken nadat zijn vader overleed zat Wilfred Genee maandagavond weer aan het hoofd van de tafel bij Veronica Inside. Een verstandig besluit, stelde zijn collega Derksen aan het begin van de aflevering. ,”Werken is de beste therapie. Zet maar even door.” Genee reageerde geemotioneerd: ,,Ik weet niet of het verstandig is, maar we gaan het wel merken.” Aan het eind van de uitzending wenste hij zijn moeder nog sterkte met een “Mam, zet hem op aan die kant.”

De eerste maandag van augustus meldde Johan Derksen tragisch nieuws over Wilfred Genee in hun zomerprogramma De Oranjezomer. Genee was in de laatste week van die show met vakantie en werd aan het hoofd van de tafel vervangen door Hélène Hendriks. In het eerste weekend van Genees vakantie viel zijn moeder van de trap en raakte bewusteloos. Zijn vader dacht dat ze dood was, kreeg een hartinfarct en kwam te overlijden.


Hoe het nu met de moeder van Genee gaat, is niet bekend, maar aan het eind van de uitzending wenste de 54-jarige presentator haar nog heel veel sterkte toe. “Mam, zet hem op aan die kant.”

Dat Genee VI presenteerde noemde Johan Derksen verstandig besluit aan het begin van de aflevering. “Werken is de beste therapie. Zet maar even door.” Genee reageerde kwetsbaar: “Ik weet niet of het verstandig is, maar we gaan het wel merken.”” Danny Vera opende de aflevering met het nummer Return to sender van Elvis Presley. Genee: Begint hij met Elvis, ook nog de favoriet van mijn vader.”


Aan het einde van de aflevering bedankte Genee nog collega Hélène Hendriks die hem vervangen heeft. “Ik wilde ook alle mensen die ontzettend vriendelijke berichtjes hebben gestuurd nog even bedanken. Ik wilde dat niet aan het begin zeggen, want dan was ik bang dat ik het even zwaar zou krijgen. Ontzettend bedankt dat iedereen zo lief heeft gereageerd.”

Zijn radioprogramma op Radio Veronica laat Genee nog even aan zich voorbijgaan.