Wilfred Genee doet zijn Talpa-bazen een plezier en gaat schapen drijven en onthult kijkersbedrog

0

Wilfred Genee had blijkbaar nog wat goed te maken bij zij bazen van Talpa na de Veronica Inside rascime-rel van afgelopen zomer. Dus draaft hij op in Hek van de dam, waarin hij de hei op gaat met Britt Dekker om schapen te drijven. Een vriendendienst voor de Talpa-top, zegt hij zelf, om daar direct aan toe te voegen dat de kijker in de maling genomen wordt bij Hek van de dam en dat dit wat hem betreft eens, maar nooit meer was.

Wilfred vormt een duo met Britt Dekker. In de eerste twee uitzendingen waren de koppels Bram Moszkowicz en Rachel Hazes en Olcay Gulsen en Ruud de Wild te zien. In de nog komende afleveringen gaan Wibi Soerjadi en Martijn Koning en dus Wilfred Genee en Britt Dekker de hei op.


Maar slapen de koppels van Bekende Nederlanders écht in een tentje op de hei bij Hek van de dam zoals op de vrijdagavond op tv te zien is in het slecht bekeken SBS6-programma? Nee dus. “We hebben uiteindelijk gewoon in een hotel geslapen natuurlijk. Wat denk je nou zelf?,” vertelde Wilfred Genee bij Veronica Inside Radio.

Genee is binnenkort samen met Britt Dekker te zien als schapendrijver in spe bij Hek van de dam. Een klusje waar hij duidelijk geen zin in had, maar wel deed om zijn bazen bij Talpa te plezieren. “Ik heb net twee dagen tussen de schapen gezeten jongens,” zie hij gisteren in zijn radioshow, waarna zich het volgende -door mediacourant.nl- opgetekende dialoogje volgde met sidekick Niels van Baaren.


Sidekick Niels van Baarlen: “Ah nee, je hebt niet dat schapenhoeden gedaan? Serieus? Moeten jullie dat allemaal vanuit het contract?”

Wilfred: “Nee, het is niet verplicht, maar Marco (Louwerens, tv-directeur, red.) heeft dit al heel lang op zijn lijst staan, zei hij. Marco zei: ‘Wilfred, ik zou het echt leuk vinden, want dit programma is een droom die uitkomt van mij. Britt wil het ook heel graag doen, maar alleen met jou.’”

Niels: “Is dat paard nog steeds niet afgelost?”

Wilfred: “Nee, ze gaat nog één programma doen en dan is het paard afgelost.”

Niels: “Was het niet handiger geweest als jullie met die paar kijkers gewoon de hei op waren gegaan?”Wilfred: “Ik moet je heel eerlijk zeggen: ik denk dat 75 procent van onze opmerkingen eruit geknipt gaat worden, want we begonnen vanochtend en toen liepen alle schapen weg. Ik zei: ‘Het lijken de kijkers van dit programma wel.’ Ha ha ha. Die worden er gelijk uitgeknipt die grappen, want de regie vond het niet grappig!”

“Ik doe dit soort dingen nooit, maar in dit geval deed ik het voor Marco, een goede gozer. De komende tien jaar doe ik het niet weer, dat weet ik wel zeker.”

Waarna Genee ook nog maar even het kijkersbedrog onthulde en vertelde dat hij en Britt helemaal niet geslapen hebben in een tentje op de hei. “We hebben uiteindelijk gewoon in een hotel geslapen natuurlijk. Wat denk je nou zelf?”