‘Wijntje, wijntje, wijntje’ – Als Gordon zegt hij dat hij clean is bedoelt hij dat hij geen drugs meer gebruikt

0

Gordon liet zich zomer 2019 opnemen in een afkickkliniek in Zuid-Afrika vanwege zijn drank- en drugsverslaving, maar volhouden deed hij het niet. Van de drugs zegt hij sinds een januari weer af te zijn, maar een wijntje gaat er wel weer in…

Dat Gordon weer een wijntje drinkt zegt hijzelf zijn eigen podcast De GorDonDiablo Show. In gesprek met Dennis Schouten zegt dat hij sinds 1 januari weer clean is om daar aan toe te voegen: “Dan heb ik het over drugs hè.”


Afgelopen tijd zei collega Gerard Joling dat Gordon weer aan de drugs zat. “Als je elke dag moet strijden om clean te blijven, is dat best wel heel heftig. Moet ik me dan bewijzen? Moet ik een drugstest doen? Je werkt twintig jaar met iemand, als jullie het zeggen (zegt hij verwijzend naar Dennis Schouten en Don Diablo), maakt het mij niet uit. Maar dit is iemand die heel dichtbij me staat.”

Desondanks lijkt Joling het wel bij het rechte eind te hebben gehad, want Gordon zegt: “Vanaf 1 januari ben ik weer clean.” Als de te gast zijnde Dennis Schouten vraagt of hij ook geen drank meer neemt blijkt dat Gordon nog wel drinkt. “Wijntje, wijntje, wijntje. Clean, dan heb ik het meer over drugs hè.”


De zanger liet zich zomer 2019 opnemen in een afkickkliniek in Zuid-Afrika vanwege zijn drank- en drugsverslaving. Na een kleine maand verliet hij de kliniek weer. Eerder biechtte hij op na tien maanden een flinke terugval te hebben gehad. Hij brak tientallen KLM-huisjes gevuld met jenever open en ging vier dagen helemaal los.

Hij bekende ook op het hoogtepunt van zijn verslaving wel 4 gram cocaïne te gebruiken en daarbij zo’n 25 glazen wodka-cola light te drinken op een avond.