Kijkcijferkanon en wijnkoning Ilja Gort (70) stiekem getrouwd met Caroline (56)

0

(Beeld: Slurp Publishers)

Kijkcijferkanon en wijnkoning Ilja Gort (70) wijdt de rest van zijn leven niet meer aan druiven, maar aan Caroline d’Hollosy (56) met hij al al dertien jaar het leven deelt, maar waarmee hij nu stiekem getrouwd is. Zijn Frans wijnchateau  heeft hij aan zoon Klaas overgedaan.


Ilja Gort onthulde begin december in De Telegraaf dat hij stiekem getrouwd is. “We zijn vorig jaar gewoon keihard getrouwd. In het geheim. Het was ook Covid-tijd, dus we konden sowieso geen mensen uitnodigen. Wat heel vervelend was, want we hadden het een jaar van tevoren al gepland. De bedoeling was om een groot feest op het kasteel te geven, met honderd man, lange tafels, een gebraden os aan het spit en spuitende champagne. Maar ja, dat ging allemaal niet door.:

Maar getrouwd werd er. “Uiteindelijk zijn we in kleine kring in Amersfoort getrouwd. Dat was ook hartstikke lief en geweldig. Hiervoor zei ik altijd: eens getrouwd, nooit meer getrouwd. Maar ik zat op een gegeven moment naar haar te kijken en ik dacht: ’Pfff, wat is het toch een fantastische, lieve, mooie, intelligente en sexy vrouw’. Laten we nou niet stom doen en blijven hangen in ooit genomen beslissingen. Dat moet maar eens afgelopen zijn. Nu ben ik dus, opnieuw, een getrouwde man!”


De 70-jarige Ilja gort gaat de rest van zijn leven aan zijn vrouw en leuke dingen wijden. Zijn Frans wijnkasteel laat hij over aan zoon Klaas, vertelt hij aan de krant. “Ik ga gewoon een toontje lager zingen. Ik ben, toegegeven, een lastig, eigenzinnig mannetje. Ik vind vaak dat mensen moeten doen wat ik zeg en dat ik de enige ben die gelijk heeft. Daar moet ik nu mee kappen. Klaas vaart zijn eigen koers. En dat doet hij goed.”

Ilja peinst er niet over om met pensioen te gaan. “Als je een toiletpapierfabriek hebt, of op een Belastingkantoor zit, kan ik me voorstellen dat je het wel een keertje hebt gehad. Maar ik doe alleen maar leuke dingen. Het werd gewoon te veel om alles te combineren.”