WIETZE kiest voor zijn kids en stopt met zijn 538-Ochtendshow (vervangen door ochtend-dj’s Radio Veronica)

0

538-dj Wietze de Jager kiest voor zijn kids, nummer vier is onderweg, en stopt na de zomer met de presentatie van De 538 Ochtendshow.

Dit heeft de radiozender in goed overleg samen met Wietze de Jager en Klaas van der Eerden besloten. Na de zomer introduceert Radio 538 een nieuwe ochtendshow.  Tim Klijn, Rick Romijn, Niels van Baarlen en Florentien van der Meulen van de Veronica Ochtendshow: Ook Goeiemorgen van Radio Veronica verhuizen naar 538 om daar de show in de ochtend te verzorgen.


Wietze maakte in maart bekend dat hij en zijn vrouw Lieke voor de vierde keer een kindje krijgen. De 538-dj laat nu weten: “Het maken van een dagelijks programma in de vroege ochtend – en alles wat daar extra bij komt kijken – vraagt 24/7 aandacht. Het continue vinden van de juiste balans met het gezinsleven is iets wat ik vaker heb gedeeld met de luisteraars. Voor Radio 538 was dit de aanleiding om in gesprek te gaan. Samen met de zender kwamen we tot de conclusie dat ik het langjarig commitment voor een ochtendshow, in deze fase van mijn gezin, simpelweg nog niet kan overzien. Daarom hebben we besloten eerder te stoppen dan gepland.”

“Het is nu een logisch moment de presentatie van de ochtendshow over te dragen, zodat het nieuwe team na de zomer kan starten. Voor mij zal een andere plek in de programmering volgen met een betere balans tussen radio maken en familie. Ik heb met heel veel plezier de ochtendshow gemaakt, ben trots op ons team -en in het bijzonder natuurlijk Klaas en Mart- en dankbaar voor de fijne samenwerking met hen. Met onverminderde energie gaan we tot de zomer door.”


Wietze de Jager is sinds 2022 samen met Klaas van der Eerden het gezicht van de ochtendshow van Radio 538. Afgelopen september zei Wietze de Jager al het zwaar te vinden om vijf ochtenden per week radio te maken op Radio 538 met drie kinderen thuis in Zwolle. “Ik heb de leukste baan van de wereld en ik vind het fantastisch om te doen, maar ik merk dat het aan me knaagt dat ik niet genoeg kan geven thuis. Dan heb je het gevoel dat je het net niet goed genoeg kan doen. Ik wil gewoon met de juiste energie bij mijn kinderen zijn”, zei Wietze. Door de ochtendshow is de balans bij hem thuis ‘een beetje zoek’.