WIETZE DE JAGER voor de vierde keer vader (weg bij Radio 538?)

0

Radio-dj Wietze de Jager (34) wordt opnieuw vader. Zijn vrouw Lieke is in verwachting van hun vierde kindje. Of dat vierde kind betekent dat Wietze stop met zijn ochtendshow op Radio 538 is (nog) niet duidelijk.

Wietze is heel blij met het nieuws. “Wij zijn heel erg verheugd. We zijn zeer dankbaar dat dit ons gegund is. Het is lang niet voor iedereen weggelegd.” Eerder werden de radio-dj en zijn vrouw ouders van dochter Juul Bettie en zoontjes Harm-Adam en Kees Valentijn.


In zijn ochtendshow op Radio 538 verwees Wietze naar een interview dat zijn vrouw gaf na hun bruiloft, in 2015. “Ze zei in dat interview: ‘Wietze komt uit een gezin met acht kinderen. Dat lijkt mij wat veel. Ik heb zelf alleen een broer en zus. Maar kinderen lijkt mij wel heel leuk.’ Dan zie je dat dat er toen al in zat. Dan krijgt uiteindelijk de vrouw weer gelijk, hè?” grapt hij.

Geruchten gaan dat Wietze na de komst van zijnvierde kind zou stoppen met zijn ochtendshow op Radio 538. Afgelopen september zei Wietze de Jager al het zwaar te vinden om vijf ochtenden per week radio te maken op Radio 538 met drie kinderen thuis in Zwolle.
Wietze de Jager is sinds 2022 samen met Klaas van der Eerden het gezicht van de ochtendshow van Radio 538.


“Ik heb de leukste baan van de wereld en ik vind het fantastisch om te doen, maar ik merk dat het aan me knaagt dat ik niet genoeg kan geven thuis. Dan heb je het gevoel dat je het net niet goed genoeg kan doen. Ik wil gewoon met de juiste energie bij mijn kinderen zijn”, zei Wietze. Door de ochtendshow is de balans bij hem thuis ‘een beetje zoek’.

De radio-dj wilde voorlopig in ieder geval een dag minder werken, maar vreesde voor zijn werkgever. Hij denkt dat Talpa niet instemt met ouderschapsverlof. Dat laatste klopte. Radio 538 liet in een statement weten dat Wietze dit helemaal niet gaat doen. “Hij blijft de ochtendshow met veel plezier volledig presenteren.” Volgens de zender wilde Wietze dit onderwerp aansnijden om een interessante discussie op gang te brengen met de luisteraars. “Iets wat is gelukt: diverse media berichten erover en Wietze en Klaas hebben met luisteraars de voors en tegens belicht in het radioprogramma.”