Wie het breed heeft… Paul de Leeuw koopt studenthuis van 1.1. miljoen voor zijn zoons en stuurt ze naar privé-universiteit voor 16.000 per jaar per kind

0
Foto's: Funda/ChonranPictures
Geld heeft veelvoudig miljonair Paul de Leeuw genoeg en hij hangt duidelijk het credo wie het breed heeft laat het breed hangen aan. Dus kocht de cabaretier voor zijn twee zoons Kas en Toy niet alleen voor 1.1 miljoen een leuk studentenhuis aan een Amsterdamse gracht, hij stuurde ze ook naar de eliteschool The New School, waar je college kan volgen als je maar 16.000 euro per jaar betaalt…

Heeft menig student moeite om tegen een betaalbare prijs woonruimte in Amsterdam te vinden dat voor Kas (18) en Toby (17), de zonen van Paul de Leeuw. Die leiden een luxeleventje! Papa Paul kocht al twee jaar geleden voor 1.1 miljoen een leuk grachtenpandjes in Amsterdam en liet het ook nog eens renoveren. En nu heeft zijn zoon Kas het pand betrokken.
“Het is hartstikke moeilijk om in Amsterdam een huis te krijgen en ik ben pas 18, dat is ook een beetje jong.”


Paul de Leeuw

Zoon Toby gaat volgend jaar zijn broer gezelschap houden als hij ook in Amsterdam gaat studeren. Op en neer reizen naar de kapitale familievilla in Blaricum zagen Kas en Toby namelijk niet zitten. “Op een gegeven moment ben je dat zat en wil je snel thuis zijn,” zegt Kas in weekblad Weekend, waarin hij ook vertelt dat hij het geen straf vindtom zoon van de cabaretier te zijn. “Nou, ik vind het niet zo bijzonder om de zoon te zijn van Paul de Leeuw. Af en toe hoor ik wel wat negatiefs, maar daar trek ik me niet zo veel van aan. Leeftijdsgenoten op school kennen hem natuurlijk wel, maar zijn geen fan. Hij is van een andere generatie.”


De Leeuw zelf, die vorig jaar de publieke omroep verruilde voor RTL, ziet zijn populariteit gestaag dalen. “Je wordt gewoon minder bekeken omdat ze inmiddels ook wel kennen wat je doet. Het is niet heel erg vernieuwend meer. De kijkcijfers zijn minder geworden.”

Zo was Pauls Nummer 1 Show bij RTL bepaald geen hit. “Dat komt niet terug volgens mij. Het was een idee van RTL en ik vond het een erg leuk idee, maar het had toch te weinig amusement of lol in zich. Dat verwachten de mensen van mij. Het is misschien een format waar ik niet heel goed in paste.”

De Leeuw denkt dat het misschien beter is om af te stappen van personality-driven-tv. Hij noemt Op Goed Geluk als voorbeeld. “Dat vond ik heel erg leuk om te doen, dus je krijgt ook wel nieuwe impulsen, waarbij ik niet zo zeer in het middelpunt sta, maar ik meer in dienst sta van het programma.”