Wesley Sneijder over oorzaak van breuk met Yolanthe: ‘Foute vrienden, vrouwen en drank’

0

Drank, speciaal wodka in grote hoeveelheden, foute vrienden en vrouwen heeft Wesley Sneijder zijn huwelijk met Yolanthe gekost. Dat onthult de recordinternational in Sneijder, het levensverhaal van Wesley Sneijder, opgetekend door Kees Jansma.

In deze voorpublicatie in Voetbal International vertelt de recordinternational over zijn jaren bij Real Madrid, zowel sportief als persoonlijk vol pieken en dalen. Hij vertelt openhartig dat hij zich heeft overgegeven aan drank en rock-‘n-roll in zijn periode bij Real. Zijn reputatie kon na zijn debuut en de winnende goal tegen Atlético Madrid in 2007 niet meer stuk. In zijn eerste seizoen bij Real kwam hij tot 38 duels, 9 doelpunten en 9 assists.


“Ik merkte alleen niet dat ik mezelf heel erg overgaf aan het Madrileense nachtleven. Ik was jong, genoot van het succes en de aandacht. Daar moet het fout zijn gegaan – later. Geen drugs, maar wel drank en rock-‘n-roll. Daar raakte ik aan gewend, als een van de sterren van De Koninklijke“, aldus Sneijder, die als Real-speler aanbeden werd.

In Sneijder, het levensverhaal van Wesley Sneijder staat het er als volgt. “Ik was jong, genoot van het succès en de aandacht. Daar moet het fout zijn gegaan, later. Geen drugs, maar wel drank en rock-‘n-roll. Daar raakte ik aan gewend, als een van de sterren van De Koninklijke. Je wordt aanbeden als Real-speler. Alles wat je uitvreet wordt met de mantel der liefde bedekt. Ook als ik lam over straat rolde en duizenden euro’s uitgaf, of rondjes gaf aan de hele zaak. Ik kan niet zeggen dat ik voldoende weerstand bood. Ik liet me ook fêteren, er was altijd wel een medespeler in de buurt, meestal Guti.”


Wesley vertelt ook wat zijn huwelijk met zijn Yo heeft gekost.

“Het leven lachte ons toe. Yolanthe tekende een mooi contract met RTL voor het maken en presenteren van eigen tv-programma’s en we konden vanuit Nice makkelijk op en neer naar Amsterdam. Het mag duidelijk zijn dat Yo en ik elkaar (in Doha red.) veel te weinig zagen. Daar is veel misgegaan. Het huwelijk holde achteruit. () “Pas na mijn voetballoopbaan zouden we naar Amerika gaan. Pas dan, als die mogelijkheden er nog steeds waren, zouden we voor háár carrière gaan. Dat maakt mijn schuldgevoel nu natuurlijk alleen nog maar groter.

Ik ken het gerucht dat wij niet scheiden omdat een scheiding mij heel veel geld zou kosten en ik dat wil voorkomen. Geld heeft er helemaal niets mee te maken. We zijn bovenal vrienden. Vrienden die ook liefdevolle dingen tegen elkaar zeggen. Dat gevoel verdwijnt niet.”

“Ik bleef alleen achter en zag die kleine, Jessey, veel minder. Klote. En ik kan slecht alleen zijn. Waarom zou je trouwens alleen zijn als je genoeg vrienden hebt om vrije tijd mee door te brengen? Ik had alleen niet in de gaten dat de fies wodka mijn grootste vriend werd.”Van Nistelrooy en Robben zouden Sneijder hebben gewezen op zijn buitensporige gedrag naast het veld. “Dat ik het zo niet lang zou volhouden. Ik speelde best goed, maar ze zeiden dat ik nog beter kon. Fysiek merkte ik het, geloof ik, niet eens. Ik ben een ijzersterk mannetje, hè? Ik stond de volgende morgen gewoon weer goed op. Tja, zo ben ik.”

Het boek verschijnt vrijdag.