Wesley Sneijder na dronkemansnacht: ‘Voor hetzelfde geld had ik iemand doodgeschoten’

0

Ging het huwelijk van Wesley Sneijder en zijn Yolanthe kapot aan drank en vrouwen, zoals de ex-voetballer zelf onthulde in de door Kees Jansma geschreven biografie Sneijder, de voetballer beseft inmiddels dat drank meer doet dan goed voor je is. Over de beelden die vorig jaar van hem opdoken waarop te zien was hoe midden in de nacht bovenop een auto stond te dansen zegt hij nu dat hij zo dronken was dat hij voor hetzelfde geld iemand had doodgeschoten.

Wesley Sneijder vertelt in De Volkskrant dat hij zich van die nacht niets meer kan herinneren en dat hij maar al te blij was toen hij in zijn cel van een agent hoorde dat hij slechts was opgepakt voor vandalisme en niet voor moord…


‘Bij dat incident waarbij ik op een auto danste, een jaar geleden, wist ik de volgende dag niet wat ik had gedaan. Het is in een moment van verstandsverbijstering gebeurd. Voor mijn gevoel had ik niet zoveel gedronken, maar het kan verkeerd vallen. Als je bekend bent en er wordt net een foto of filmpje gemaakt, hang je. Het mooiste was dat ik ’s ochtends wakker werd in het politiebureau. Er stond een agent in mijn celletje. Ik vroeg: wat heb ik gedaan? Vandalisme. Ik was blij toe. Hij vraagt: hoezo ben je blij? Ik zeg: voor hetzelfde geld had ik iemand doodgeschoten.’

Sneijder kwam er overigens goed van af. Na het betalen van een schadevergoeding is de zaak afgedaan. Dit betekent dat hij dus ook niet meer voor de rechter hoefde te komen.


Op een filmpje is te zien hoe Sneijder, gekleed in een wit t-shirt, op het dak van een donkere auto zit. Hij schopt met zijn voeten op de voorruit en gaat na een aantal seconden op de motorkap staan. “Hij heeft er ook nog tegenaan geplast”, vertelde de eigenaresse van de donkere auto van het merk Daihatsu ontsteld aan het AD.

Volgens de eigenaresse was er veel commotie die nacht. Er was een feestje geweest en daarna was het onrustig op straat. “De halve buurt was wakker geschrokken van harde geluiden. Mijn man (77) en ik hingen ook uit ons raam om te kijken wat er gebeurde. We zagen iemand op een auto zitten. Een man, ik herkende hem niet. Er kwam veel politie op af, ze hadden zelfs een hond meegenomen.”

Het echtpaar zag dat het hún auto was en volgde hoe de man werd ingerekend. “Dat was geen makkelijke arrestatie, het leek er niet vriendelijk aan toe te gaan.” De schade: flinke deuken in het dak van de wagen. “De auto is tien jaar oud, geen jonkie meer dus. Maar voor ons is ‘ie hartstikke waardevol,” vertelt ze in de krant.

De volgende dag stond de politie weer voor de deur en werd duidelijk dat de schade, à 3000 euro, direct vergoed zou worden. En daarmee was de zaak voor het echtpaar klaar.Share.