Wesley en Yolanthe: huwelijk aan diggelen en trendy restaurant XaXa is een -gesloten- reünie

0

Het huwelijk van Yolanthe Cabau en Wesely Sneijder ligt aan diggelen en hun restaurant XaXa, dat een van de grootste trekpleisters van het décadente feesteiland had moeten worden, is dit jaar nog geen dag open geweest en is inmiddels veranderd in een reünie.

Wesley Sneijder en Yolanthe Cabau openden in 2017 de deuren van hun luxueuze XaXa Restaurant Lounge & Cocktails op Ibiza. Aan het roer Yolanthe’s broer Xavier, maar die ruimde het veld als manager nadat er verhalen gingen rondzingen dat hij drukker was met feesten dan met het runnen van het restaurant. .


Al snel na de opening was er veel negatieve publiciteit. ‘Er is op Ibiza sinds kort een verbod opgelegd om
geluid te maken boven de 55 decibel en onze zanger ging daar ver overheen,’vertelde een serveerster van
XaXa aan Hard Gras-recensente Stephanie Hoogenberk. En volgens diezelfde Hoogenberk van alles mis met het reatuarnat dat zich richtte op het hogere segment van de Ibiza-bezoeker. Nadat ze een vorkje met haar moeder geprikt had was ze genadeloos. ‘De valetparking, zoals in de RTL Boulevard- items werd beloofd, was er niet. We moesten zelf onze Clio parkeren. (…) Van de 220 stoelen, gelezen op de website, waren er 26 bezet.’

En dan was er ook nog de kwaliteit van het geserveerde eten. Niet echt van sterrenkwaliteit volgens Stephanie. ‘Het wokgerecht bestond uit dikke noedels doordrenkt in een dikke sojasaus met slierten gerookte paprika, bezaaid met sesamzaadjes.’ De rekening was overigens wel van sterrenniveau. haar moeder schrok zich een ongeluk toen ze die rekening kreeg: ‘Brood, sushi, twee hoofdgerechten, vier glazen Wesley-Chardonnay en één espresso: 168 euro. Mijn moeder zette haar leesbril op. Ze dacht dat ze het niet goed zag.’


Begin maart 209 maakte Wesley Sneijder en Yolanthe Cabau van Kasbergen via een officieel persbericht bekend na bijna tien jaar uit elkaar te gaan. Na een openhartig Instagrambericht van Wesley waarin hij benadrukte dat ze nog niet gescheiden waren, hielden de twee de lippen stijf op elkaar tegenover de pers. Ook over hun restaurant XaXa, maar al snel doken er verhalen op dat ze af wilden van XaXa, dat haar deuren inmiddels had gesloten.

Xavier, de broer van Yolanthe, wilde de verkoop tegenover SBS Shownieuws niet bevestigen. Wel liet hij weten dat hij “niets meer met het restaurant te maken heeft”. Via de site van XaXa viel toen al niet meer te reserveren. Op het Instagramaccount van het restaurant werd al sinds augustus 2018 niets meer gedeeld.

In 2020 is het restaurant in het bijna afgelopen toeristenseizoen nog geen dag open geweest. Erger nog: restaurant XaXa lijkt veranderd in een bouwval, zoals ook blijkt uit het Instagram-kiekje van Spaans NRC-correspondent  Koen Greven. In niets herinnert het nog aan het voormalige glamourrestaurant. Snoeren hangen uit het plafond, het terras ligt vol met balken en en van de inrichting is niets over.

Maar XaXa is wel nog altijd eigendom van Yolanthe en Wesley. In Story vertelt Wesley dat ze hun restaurantdroom ook nog niet hebben opgegeven. ‘XaXa is niet verkocht. We zijn aan het verbouwen. De kans is groot dat we volgend jaar weer opengaan.’

Die door Wesley voorspelde opening zou dan niet voor dit jaar zijn, want Xaxa is in de winter niet open vanwege een tekort aan potentiële klanten op Ibiza. Dat nu het verhaal gaat dat XaXa voor altijd gesloten zal blijven onder het management van Yolanthe en Wesley is niet voor de eerste keer. Februari vorig jaar doken er al geruchten op dat het luxe etablissement zijn deuren zou sluiten. Dat zou mede het gevolg zijn van klachten uit de directe omgeving. Zo zouden bewoners van appartementen op de rotsen boven XaXa hebben geklaagd over aanhoudende geluidsoverlast. Het management van de twee ontkende dat daar sprake van was.En dat was ook al niet de eerste keer dat er gedoe was rond XaXA. De Spaanse autoriteiten begonnen in 2018 een onderzoek naar XaXa. Volgens de Spaanse website Noudiari was er mogelijk gesjoemeld met vergunningen om het etablissement groter te maken dan eigenlijk is toegestaan. De Sneijders zouden de toen nog trendy beachclub aan het strand van Cala Tarida – de geboorteplaats van Yolanthe – zonder toestemming hebben uitgebreid.