Werkstraf van 200 uur en één maand voorwaardelijk cel voor GLENNIS GRACE

0

Glennis Grace moet, als het aan het Openbaar Ministerie, ligt 200 uur werkstraf verrichten voor haar betrokkenheid bij een vechtpartij in een supermarkt in Amsterdam. Ook is tegen de zangeres haar één maand voorwaardelijk cel geëist. Ze wordt gezien als leider en initiatiefnemer van het opjagen en slaan van Jumbo-medewerkers in februari van dit jaar.

Glennis ex-vriend Dion K. hoorde dezelfde straf eisen. Twee andere verdachten hoorden werkstraffen van 200 en 150 uur eisen. Tegen een vijfde verdachte is ook een werkstraf geëist van 150 uur plus enkele maanden cel omdat hij in een proeftijd zat voor een eerder feit. De twee minderjarigen die bij de groep hoorden, onder wie de zoon van de zangeres, moeten nog voorkomen. Dat gebeurt morgen, donderdag, voor de kinderrechter.


Tijdens de zitting in de rechtbank in Amsterdam werd Glennis geconfronteerd met bewakingsbeelden van het chaotische incident, waarbij supermarktmedewerkers werden getrapt en geslagen door een groep van vijf volwassenen en twee minderjarigen. De zangeres gaf als eerste een “duw in het gezicht” van de winkelmedewerker en gaf hem een knietje. Een van de geslagen medewerkers had een bloeduitstorting, een gezwollen wang en een schaafwond op de lip door het incident. Een ander had een bloeduitstorting aan het oog, aan de wang, aan het linkeroor, een hersenschudding en een zwelling op het achterhoofd.

Het incident vond plaats op zaterdagavond 12 februari in een filiaal van Jumbo in de Jordaan in Amsterdam. Diezelfde avond werden de zangeres, haar zoon Thony en haar ex aangehouden. Zeven personen gingen naar de supermarkt om verhaal te halen, nadat Glennis’ zoon en een vriend eerder die avond de supermarkt uit werden gezet.