Werkstraf en schadevergoeding geëist tegen acteur Manuel Broekman voor grijpen bij borsten en in het kruis jonge vrouw

0

Het Openbaar Ministerie heeft tegen acteur Manuel Broekman een werkstraf geëist van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van twee maanden (met een proeftijd van twee jaar).  De acteur zou in juli 2020 een jonge vrouw bij de borsten en in het kruis hebben gegrepen. Ook wordt een schadevergoeding geëist van 2000 euro.

De vrouw deed in juli 2020 aangifte wegens aanranding. Ze beschuldigt Broekman ervan haar tijdens haar werk in een bar in Amsterdam bij de borsten en in het kruis te hebben gegrepen. Dat zou gebeurd zijn toen ze samen met hem op de foto ging. De acteur was volgens haar onder invloed op dat moment en zou na afloop zijn excuses hebben aangeboden. De acteur spreekt de aantijgingen tegen.


Het vermeende slachtoffer zei vrijdag n de rechtbank in Amsterdam dat de schadevergoeding van 2000 euro namens haar advocate wordt gevorderd. Zelf had ze als enige eis dat ze haar verhaal tegen Broekman zelf kon doen. “Ik ben niet op zijn geld uit.”  Ze las geëmotioneerd haar eigen verklaring voor en zei o.a.. “Jij bent sinds 4 juli 2020 niet meer weggeweest uit mijn gedachten.”

Broekman was niet in de rechtbank aanwezig. Hij kwam niet terug van vakantie in Colombia omdat het verhaal al was uitgelekt via een juice channel en hij zich daarom naar eigen zeggen niet heeft kunnen verdedigen.


Het nieuws over de vermeende aanranding kwam  vorige week naar buiten via  Juice Channel dat in direct contact met het vermeende slachtoffer van Manuel. “De dame geeft aan dat dit op haar werk heeft plaatsgevonden. De dame geeft verder ook nog aan dat ze hieraan zelf PTSS heeft overgehouden”, aldus Juice Channel. Als bewijs plaatste het Juice Chanel de oproep van de rechtbank.

Na de berichtgeving van Juice Channel  zag Manuel zich genoodzaakt om met een reactie te komen. Zijn manager zegt: “Manuel ontkent alle aantijgingen die vandaag in de media zijn gekomen en hij ziet de uitkomst van de rechtszaak met vertrouwen tegemoet.”

Zijn vermeende slachtoffer was woest over die ontkenning van wat er is gebeurd. “Ja, ben echt woest. Dat ie dat durft. Maar goed, we gaan zien volgende week. Alles wat ik te zeggen heb is dat we gaan zien volgende week. Ik walg echt van die jongen.”

Zijn advocaat Burmeister las vandaag in de rechtbank namens de acteur een korte handgeschreven verklaring voor. Daarin zegt de acteur zich niet te herinneren met de barvrouw op de foto te zijn geweest omdat hij door zijn bekendheid vaker voor een selfie wordt gevraagd. ‘Wel kan ik zeggen dat ik tijdens het maken van een foto niemand ooit op een plek heb aangeraakt. Ik heb niemand aangerand. De beschuldiging is erg hard aangekomen. Ik ben erg geschrokken.’

De verdediging van de acteur stelde daarnaast dat onvoldoende kan worden bewezen dat de aanranding heeft plaatsgevonden. Zij willen dat Broekman wordt vrijgesproken. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.Inmiddels hebben nog twee vrouwen zich  bij advocate Nicole Hoogenboom gemeld met verhalen over seksueel grensoverschrijdend gedrag van Broekman. De vrouwen namen contact op met de advocate toen ze eerder deze maand in de media lazen dat de 35-jarige Broekman wordt beschuldigd van aanranding, laat Hoogendoorn weten aan het ANP. Er is door de twee nog geen aangifte gedaan tegen Broekman.