Wereldprimeur: Zevende deel ‘De Zeven Zussen’ nog alleen in Nederland te koop

0

Om zeven over zeven had een boekhandel in Ermelo donderdagochtend een wereldprimeur. Het allereerste exemplaar van het zevende deel in de mateloos populaire boekenserie ‘De zeven zussen’ werd er uitgereikt, nog voordat de Engelstalige editie beschikbaar is in de rest van de wereld.

Zo’n grote ‘release’ is uniek voor Nederland, bezweert Anke Roelen van uitgeverij Xander tegen De Gelderlander: “De Engelse editie verschijnt pas eind mei, maar vandaag dus al de Nederlandse uitgave. Die eer hebben wij gekregen omdat het boek in Nederland zo goed verkoopt. Het is zo’n klein taalgebied, en toch meer dan 3 miljoen exemplaren verkocht.”


De boekenserie De zeven zussen gaat over een vader die meerdere dochters heeft geadopteerd. De afgelopen zes boeken draaide steeds om een van die dochters, maar de vraag wie nu de zevende zus is, wordt in dit zevende boek beantwoord.

De in Ierland geboren Lucinda Riley schreef haar eerste boek op vierentwintigjarige leeftijd. Haar werk wordt in vierendertig landen uitgegeven.


DE ZEVEN ZUSSEN BESTELLEN?