Wendy van Dijk legt beslag op huis hoogbejaarde ouders van ex-zakenpartner Robbert Boekema

0

Wendy van Dijks voormalig zakenpartner in het fitnessbedrijf DISQ -en vermeend minnaar- Robbert Boekema is woest op de SBS-presentatrice nu zij in het juridisch conflict wat zij met Boekeman heeft beslag heeft laten leggen op het huis van zijn hoogbejaarde ouders. Boekema: ‘Wendy heeft zelfs beslag gelegd op het huis van mijn ouders. Dat levert zoveel stress op bij mijn ouders. Mijn moeder heeft een paar weken terug een tia gehad…

Pikant detail bij die beslaglegging van Wendy is dat zij in februari 2018 in het Olympisch Stadion in Amsterdam nog een filmpje schoot waarin de moeder van Robbert, oud-schaatsster Ans Schut (75), de hoofdrol speelde. Dat filmpje verscheen ook op de Facebookpagina van DISQ. In het filmpje sprak Wendy over de Olympische titel van Ans Schut op de 3.000 meter schaatsen in 1968.


Dat Wendy beslag heeft gelegd op het huis van zijn bejaarde vader en moeder, die blijkbaar voor een deel garant stonde voor de zakelijke avonturen van hun zoon, vindt Robbert Boekema ongelooflijk. “Ik heb hier geen woorden voor. Mijn moeder heeft echt veel stress van alles wat er op dit moment gaande is. Dat heeft enorm veel impact. De situatie is nu zo dat als de andere partij door de rechter in het gelijk wordt gesteld, mijn vader en moeder hun huis uit moeten. Dat zal je gebeuren op hun leeftijd… Ik ben woest op Wendy,” zegt hij tegen Story. Eerder legde Wendy overigens ook al beslag op het huis van Boekema zelf.

Volgens Wendy’s voormalig zakenpartner en DISQ-oprichter Boekema is het juist Wendy die gezorgd zou hebben voor het faillissement van DISQ door haar afspraken niet na te komen. Boekema beweert ook dat Wendy hem zonder zijn medeweten uitgeschreven te hebben als bestuurder van hun fitnessbedrijf en nu dus zelfs belslag te hebben gelegd op het huis van zijn oude ouders.


Robbert Boekema in Story. ‘Wendy heeft zelfs beslag gelegd op het huis van mijn ouders. Dat levert zoveel stress op bij mijn ouders. Mijn moeder heeft een paar weken terug een tia gehad… Gelukkig waren we er op tijd bij. Maar ze moet enorm opletten.’

De Rotterdamse advocaat mr. Patrique Ouwens bevestigt aan het weekblad dat er namens Wendy van Dijk beslag is gelegd op het huis waar Robberts ouders wonen. Over het waarom van die stap verwijst hij naar juridische documenten daarover.

In 2018 begonnen Wendy van Dijk en Boekema samen het bedrijf Disq Mobile Gym Nederland, om het gelijknamige fitnessapparaat dat Boekema had ontwikkeld uit te baten. Het bedrijf leek succesvol, maar een succes, maar ging afgelopen juli plotseling failliet. Achter de schermen woedde, zo bleek toen, al maandenlang een felle strijd tussen de zakenpartners. Om zijn belangen te beschermen, had Boekema een voorraad Disqs ter waarde van 800.000 uit het bedrijf gehaald die een verkoopwaarde van miljoenen vertegenwoordigde. Volgens Wend van Dijk had Boekeman dat ten onrechte gedaan. De presentatrice legde daarop beslag op de villa van de fitness-ondernemer.

Na het faillissement kwam er geen einde aan de strijd tussen Van Dijk en Boekema omdat zowel de presentatrice als de fitnessondernemer het bedrijf zelfstandig wilde voortzetten.

Als eigenaar van het intellectuele eigendom én de voorraden leek Boekema daarvoor de beste papieren te hebben, maar Wendy won die slag, want curator Nienke Bobbert verkocht het failliete bedrijf aan Erland Galjaard, de man van de presentatrice.



Daarop bepaalde de rechtbank afgelopen augustus  dat Boekema een voorraad fitnessapparatuur moest teruggeven aan Wendy en geen concurrerende activiteiten mocht ontwikkelen. Uit de uitspraak van de kantonrechter werd ook duidelijk dan Wendy’s man, Erland Galjaard, voor onder meer het klantenbestand en het trainingsprogramma 65.000 euro betaalde  en nog eens 335.000 euro voor de resterende voorraad van zo’n 8500 Disqs onder de voorwaarde dat de curator ervoor zou zorgen dat Boekema dus geen concurrerende activiteiten zou ontwikkelen, en dat die voorraad Disq’s bij hem zou terughalen.

Curator Bobbert spande een kort geding aan tegen Boekema, zijn bedrijven en andere gelieerde partijen. Midden augustus gaf kantonrechter zijn zegen aan die oplossing. Boekema had volgens de rechter de voorraad niet mogen weghalen bij het bedrijf. Ook mag hij een jaar lang geen concurrerende activiteiten ontwikkelen. De uitspraak van de rechtbank Gelderland is een voorlopig oordeel. In een bodemprocedure kunnen rechters nog tot een andere conclusie komen.

Wendy van Dijk was blij met de uitspraak zo liet zij via een adviseur aan zakenzender RTLZ weten. “Dit vonnis doet recht aan wat er is gebeurd. Het bedrijf is vlak voor het faillissement leeggestolen, door het onrechtmatig weghalen van voorraden ter waarde van 3 miljoen euro.” Volgens Van Dijks adviseur heeft dat uiteindelijk tot het faillissement geleid. Er zouden, zo zei de adviseer, nog rechtszaken om de volledige schade van het bankroet te claimen.

Vooruitlopend op die rechtszaken heeft Wendy van Dijk nu alvast maar beslag laten lebben op het huis van de ouders van haar voormalig zakenpartner met wie ze nu op voet van oorlog leeft.