Weer alles voor Bassie? Uitspraak in langlopend conflict Bassie en Adriaan met acteurs

0

Van de serie Bassie en Adriaan zijn inmiddels honderdduizenden cd’s verkocht. En al dat geld ging naar Bassie en Adriaan. De overige acteurs die in de serie meespeelden, onder wie Paul van Gorcum die de baron speelde, bleven met lege handen achter. Die acteurs stapten al in 2007 de rechter, maar 25 november is nu de definitieve uitspraak. Gaat weer alles naar Bassie?

Het einde van het langlopende conflict tussen Bas en Aad van Toor, beter bekend als Bassie en Adriaan, en enkele acteurs uit de populaire kinderserie is eindelijk in zicht. Een woordvoerder van de rechtbank Rotterdam laat aan Shownieuws weten dat de rechter volgende week woensdag 25 november uitspraak zal doen in de zaak.


De uitspraak zou al op 7 oktober zijn, maar werd  uitgesteld. Paul van Gorcum, beter bekend als de Baron, en een aantal andere acteurs willen geld krijgen voor hun aandeel in de serie waarvan al jarenlang cd’s en dvd’s worden verkocht. Zij claimen nog vele duizenden euro’s, maar volgens Bassie en Adriaan hoeven ze nergens op te rekenen. De acteurs stapten daarom in 2007 naar de rechter.

Het Gerechtshof Den Haag bepaalde op 21 mei 2013 dat Bassie en Adriaan bepaalde acteurs moeten betalen voor het uitbrengen van video-opnames van een deel van de series waarin die acteurs hebben meegespeeld. Het betoog van Bassie en Adriaan dat ze niet (meer) gebonden waren aan in het verleden gemaakte afspraken werd door het Hof verworpen.


Maar Bassie en Adriaan betaalden desondanks niet. De reden? Ze wisten niet hoeveel geld zij moesten betalen. Daarop stappen n de acteurs eerder dit jaar nogmaals naar de rechter. Met de uitspraak volgende week moet duidelijk worden hoeveel geld de clown en de acrobaat moeten gaan betalen aan de acteurs.