WEEKBLAD PRIVE: Moeder die in dagboek dochtertje las dat zij onzedelijk betast werd door MARCO BORSATO maanden later nog beste vrienden met zanger

0

Marco Borsato en Nathalie Thielen, die meer dan 25 jaar zijn fanclub runde en zijn persoonlijk assistent was. (Beeld: borsato.nl)

Het is september 2019 als Nathalie en Marco Borsato zakelijk uit elkaar gaan. Zij is meer dan 25 jaar de voorzitter van zijn fanclub geweest en bijna al die tijd zijn personal assistent. Nathalie wil een andere weg inslaan en bedankt de zanger publiekelijk voor al die fijne jaren. Marco op zijn beurt wenst haar alle succes bij haar toekomstige plannen. Bijzonder, want volgens haar eigen verklaring van de vrouw, heeft ze maanden eerder in het dagboek van haar dochter gelezen dat de zanger haar vanaf haar 15de een aantal keren onzedelijk betast heeft en Borsato daarmee ook op 4 juli 2019 geconfronteerd waarbij Borsato, volgens  de moeder, het misbruik zou hebben toegegeven.


In een reconstructie in weekblad Privé van het showbizzschandaal van het jaar valt een wel heel opmerkelijk detail te lezen. De moeder van de de inmiddels 22-jarige vrouw die zegt als minderjarige onzedelijk betast te zijn door Marco Borsato, lijkt maanden nadat zij in het dagboek van haar dochter las wat er gebeurd was, nog altijd de beste vrienden met de zanger te zijn geweest.

In september 2019 gaan die moeder, 25 jaar lang de voorzitter van Borsato’s fanclub, en de zanger uit elkaar. En in goede harmonie. Samen laten ze dat aan hun fans weten. “Na 25 jaar de voorzitter van de fanclub en mijn persoonlijke assistente te zijn geweest, heeft Nathalie Thielen besloten een andere weg in te willen slaan.”


Nathalie: “Hoewel ik het mooiste werk van de wereld heb, voel ik een diep verlangen om meer te doen met mijn andere interesses en talenten. Ik droom bijvoorbeeld over het schrijven van een boek, iets wat nooit zal lukken in combinatie met een intensieve baan als deze. Het betekent een nieuw avontuur, maar ook iets achterlaten waar je van houdt, wat je 25 jaar met heel je ziel en zaligheid hebt gedaan. Ik heb ongelofelijk genoten van alles wat er in die 25 jaar op mijn pad is gekomen en ongelofelijk dankbaar naar de fans, mijn collega’s en Marco voor de kansen die ik heb gekregen. Maar ik ben klaar voor het volgende hoofdstuk!”

Marco besluit met: “Nathalie heeft 25 jaar lang met liefde leidinggegeven aan de mooiste fanclub van Nederland en is ze bijna een moeder geworden voor de fans. Ook was ze een heel belangrijke steunpilaar voor mij, ze heeft mij in staat gesteld mijn werk als zanger optimaal te kunnen uitvoeren met een serviceniveau die past bij onze visie. Ze verdient een applaus, een diepe buiging en respect voor de manier waarop ze leiding heeft gegeven aan een grote groep mensen, die deze fanclub heeft gemaakt tot wat het nu is.”

Dat volgende hoofdstuk waar Nathalie van rept bij de breuk met Borsato, zo schrijft weekblad Privé vandaag, wordt op maandag 14 december 2021 geschreven. Nathalies dochter, inmiddels 22 jaar, stapt naar de politie en doet aangifte tegen Marco Borsato wegens ‘onzedelijke betastingen’. De dochter stelt dat ze vanaf haar vijftiende betast is door de zanger. Die aangifte komt twee jaar nadat moeder Nathalie in een dagboek van haar dochter las waarin zij dat gedetailleerd beschreef. De moeder, zou de zanger op 4 juli 2019 op zijn kantoor in Abcoude mee hebben geconfronteerd. De moeder, die het gesprek opnam, zegt dat Marco het allemaal zou hebben toegegeven.

Vreemd is wel dat zij maanden later, toen zij afscheid nam als persoonlijk assistent van Borsato de fans liet weten: “Ik heb ongelofelijk genoten van alles wat er in die 25 jaar op mijn pad is gekomen en ongelofelijk dankbaar naar de fans, mijn collega’s en Marco voor de kansen die ik heb gekregen.”

Nathalies dochter, inmiddels 22 jaar, heeft vorige maandag aangifte tegen de zanger gedaan vanwege de bestastingen. Borsato heeft inmiddels op zijn beurt aangifte gedaan tegen Nathalies dochter van het doen van een valse aangifte, smaad, laster en het doen van een lasterlijke aanklacht. Aangifte deed hij deed hij ook tegen de vrouw met wie hij sinds 1994 zo intensief samenwerkte en die hij zijn beste vriendin noemde. Hij beschuldigd haar nu van ‘uitlokking tot en medeplichtigheid aan voorgaande feiten’.Het hele verhaal in het nieuwe nummer van weekblad Privé dat nu in de supermarkt ligt.