WEEKBLAD PRIVE: ‘LEONTINE gooit deur definitief dicht voor MARCO BORSATO’ (Ze wil geen contact meer met hem. Dat doet Marco pijn’)

0

Het zijn zware tijden voor Marco Borsato nu hij wordt beticht van grensoverschrijdend gedrag bij de opnamen van The Voice en ook van de aanranding van een minderjarig meisje. De zanger wacht in zijn appartement in Alkmaar af of justitie hem voor een of beiden feiten voor de rechter zal brengen. En dat doet hij alleen, want Leontine heeft nu definitief besloten dat zij niet verder meer wil met de man met wie 22 jaar getrouwd was. “Ze wil liever geen contact meer met hem. Dat doet Marco pijn.”

“Praten over wat er de afgelopen jaren allemaal is gebeurd, lukt hem heel moeilijk. Het is geen geheim dat hij overspel heeft gepleegd in de tijd dat hij met Leontine was getrouwd. Dat heeft hij haar ook opgebiecht. Leontine heeft het hem vergeven. Toen zij eenmaal van de schrik was bekomen, heeft ze Marco weer in de armen gesloten. Ik heb van dichtbij gezien hoe goed beiden weer met elkaar omgingen. Ze hadden de liefde voor elkaar weer teruggevonden. Ze zagen het beiden als een overwinning dat ze weer gevoelens voor elkaar konden koesteren,” vertelt een goede vriend van Borsato in het weekblad.


Dat kwam volgens de vriend ook omdat Leontine erkende dat niet alleen Marco debet was geweest aan het misukken van hun relatie. “Ook zij had te weinig gedaan om hun band boeiend te houden. Leontine verweet zichzelf dat ze te weinig met Marco had gepraat. Hun huwelijk was op den duur een stuurloos schip geworden. In de directe omgeving van Marco en Leontine werd ook hun hereniging met gejuich ontvangen. Wat denk je van de kinderen? Ze waren dolgelukkig…”

Geluk dat niet heel lang duurde toen bleek dat Marco beschuldigd werd van grensoverschrijdend gedrag achter de schermen bij The Voice en een nu 22-jarige vrouw beweerde dat zij zou zijn aangerand door de zanger toen zij 15 jaar was. Borsato ontkent, maar het lijkt hem wel zijn weer opbloeiende relatie met Leontine gekost te hebben. De vriend: “Leontine heeft de deur definitief achter zich dicht getrokken. Ze wil liever geen contact meer met hem. Dat doet Marco pijn. Ik ben ervan overtuigd dat hij diep in zijn hart nog intens van haar houdt. Marco mist het gezinsleven. Als zijn kinderen bij hem zijn, en dat gebeurt gelukkig regelmatig, dan wordt Leontine gemist. Marco zegt vaak dat hij zich wel voor zijn kop kan slaan, dat hij haar heeft bedrogen. Hij heeft daar oprecht spijt van…”


De onzekerheid over zijn toekomst vreet aan Marco, weet zijn vriend. “Het is nog steeds niet duidelijk of de rechtszaak er wel zal komen. Justitie doet onderzoek. Marco wacht op het moment waarop hij vooruitlopend op een eventuele rechterlijke zitting verhoord zal worden. Komt er een rechtszaak, dan zal duidelijk worden wat er wel en wat er niet is gebeurd.”