Week geleden verdwenen: Zoektocht naar in Pyreneeën verdwenen Nederlandse-Britse Esther (37)

0

Wie weet waar Esther (37) is? De vrouw verdween keerde 25 niet terug van een bergwandeling om via de ‘zona de Luchón’ naar de ‘puerto de la Glèrere’ in Frankrijk te lopen en daarna op 25 november terug te keren in Benasque. Maar op 25 november kwam Esther niet terug en belde haar partner rond 20 uur de politie gebeld die meteen in actie kwam en een zoektocht op touw zette die een dag later begon.

De Guardia Civil politie en reddingspecialisten zijn nog steeds bezig met de zoektocht naar de op 25 november verdwenen Brits-Nederlandse vrouw in Salvaguardia, nabij Benasque in de provincie Huesca in de Pyreneeën van Aragón. Esther was op 22 november begonnen aan een bergwandeling om via de ‘zona de Luchón’ naar de ‘puerto de la Glèrere’ in Frankrijk te lopen en daarna op 25 november terug te keren in Benasque. Maar op 25 november kwam Esther niet terug en belde haar partner rond 20 uur de politie gebeld die meteen in actie kwam en een zoektocht op touw zette die een dag later begon.


Specialisten van de GREIM uit Benasque en de Unidad Aérea de Huesca zijn sindsdien met een zoektocht bezig op land en in de lucht met een helikopter. De auto van Esther is op een parkeerplaats in Benasque teruggevonden maar Esther María Dingley is nog niet gevonden.

De laatste keer dat haar partner iets van haar hoorde was toen Esther de ‘pico Salvaguardia’ had bereikt. De Guardia Civil heeft haar foto en haar fysieke kenmerken vrijgegeven: ze is 1,70 meter lang, slank en blond, met lang steil haar. De laatste keer dat ze werd gezien droeg ze een T-shirt met korte mouwen, een zwarte legging en wandelschoenen.