Wat is er aan de hand met Duncan Laurence? Durft niet op te treden door paniekaanvallen

0

Wat is er aan de hand met Duncan Laurence? De Eurovisie Songfestival-winnaar durft niet meer op te treden. Hij kampt met paniekaanvallen. Zelfs denkt de zanger dat die aanvallen te maken hebben met met de coronapandemie.

“Een jaar geleden had ik bijvoorbeeld nergens last van, sinds corona wel. Het komt soms uit het niets. Dat zijn geen zenuwen, ik ben niet zenuwachtig, maar soms kan ik ineens uit het niets een paniekaanval krijgen. Ik denk ook omdat er zoveel veranderd is en ineens staat het stil en moet je daar weer op een andere manier mee omgaan. Als ik nu weer zou mogen optreden met publiek, dan is het weer in balans. Ik mis nu mijn balans”, legde hij bij Beau uit.


Zijn geplande optreden bij Beau, hij zou werk van zijn nieuwe album laten horen, ging dan ook niet door. “Ik had vandaag last van twee paniekaanvallen. Meestal is zo’n aanval in tien, vijftien minuten weer weg. Vandaag was een rotdag, dat zeg ik eerlijk. Ik was bang dat er nu vanavond een derde paniekaanval aankwam. Ik weet niet waar het door getriggerd wordt, maar het geeft me rust dat ik gewoon aan tafel zit en niet hoef op te treden.”

Volgens Duncan Laurence is hij niet de enige die kampt met paniekaanvallen. Hij ziet in zijn omgeving veel jongeren die dezelde klachten hebben. “Ik heb heel veel fijne mensen om me heen, ik heb jullie vandaag gehad die me begrepen en zeiden: kom gewoon, dan gaan we alleen kletsen. Ik vind het belangrijk, zeker als artiest bij wie het zo snel is gegaan, om af en toe ook de andere kant te laten zien.”


Laurence kampte ook al met een paniekaanval bij de alternatieve uitzending van het Songfestival afgelopen mei. Op het laatste moment werd toen besloten dat hij niet live zou zingen, maar er gebruik zou worden gemaakt van de opname van de repetitie.