Was oude moeder (84) FRANK MASMEIJER sleutel tot zijn vrijheid?

0

Was de oude moeder van Frank Masmeijer de sleutel tot zijn vrijheid? Masmeijers woordvoerder, advocaat Geert-Jan Knoops, zegt dat het gratiebesluit mede is genomen op basis van “persoonlijke omstandigheden”. Het heeft er de schijn van dat Franks mantelzorg voor zijn moeder bijgedragen heeft aan de vrijlating van de oud-quizmaster.

Het bleken ’persoonlijke omstandigheden’ te zijn, die eraan zouden hebben bijgedragen dat Frank Masmeijer (60) eerder vrijkwam. Vier en half jaar van de hem in Belgie opgelegde celstraf van negen jaar hoeft hij niet meer uit te zitten nu hij gratie heeft gekregen.


Masmeijer zegt in weekblad Privé, die het gratieverhaal naar buiten bracht zelf ook niet te weten wat de doorslag had gegeven om positief te beslissen op het gratieverzoek dat zijn vriendin, bloemiste Anita Oostingh, eind vorig jaar had ingediend. zij zou in het verzoek wel gerept hebben  van ’persoonlijke omstandigheden’, die het wenselijk maakten dat Masmeijer eerder zou vrijkomen.

Bronnen in zijn omgeving, zo schrijft De Telegraaf vandaag, vermoeden dat de ’persoonlijke omstandigheden’ te maken hebben met zijn hoogbejaarde moeder (84), die Frank mantelzorg zou hebben verleend in de tijd dat hij door corona al maanden buiten de gevangenismuren mocht doorbrengen.


Een ingewijde zegt in de krant: “Frank heeft toen met alle liefde gezorgd voor zijn moeder, die natuurlijk ook heel erg heeft geleden onder de hele zaak. Niet voor niets zegt Frank: ’Als zij in de tussentijd, in de periode dat ik gevangen zat, ineens was overleden, zonder dat ik normaal afscheid had kunnen nemen, zou ik me dat nooit hebben vergeven.’”