Waarom Theo, de grote kanshebber om finale Big Brother te halen, vertrok: ’Het is allemaal knip en plakwerk’’

0

‘Terror Theo’ (Beeld: RTL/MICHEL SCHNATER)

De grote kanshebber om de finale van Big Brother 2021 te halen, Theo Sijtzema, vertrok uit het huis en beschuldigt nu de makers van het programma van bedrog: “De makers zijn niet nagekomen wat ik met ze had afgesproken. Alles wordt geplakt en geknipt.’’


’Terror Theo’ werd hij al snel in het Big Borther-huis genoemd en dat steekt Theo Sijtzema. “Maar zo ben ik helemaal niet. Bij Big Brother knippen en plakken ze alles aan elkaar. Ik ben helemaal klaar met dat programma!,’’ zegt hij tegen De Telegraaf.

Volgens Terror Theo had hij het al snel gezien in het huis naast de Johan Cruijff Arena omdat de makers volgens Theo de gemaakte afspraken niet zijn nagekomen en dat er geknipt en geplakt is in de uitspraken die hij deed.


De 54-jarige Amsterdammer begrijpt wel hoe hij aan de bijnaam ’Terror Theo’ is gekomen. “De productie van het programma heeft mij zo neergezet. Ik was goed voorbereid en had een afspraak gemaakt met een goede vriend van mij. Zodra hij zag dat ik als een gekkie neergezet zou worden op tv, dan zou hij mij waarschuwen. We hadden een code, die hij dan vanaf de buitenkant van het Big Brother huis naar mij zou schreeuwen. Via de livestream kon hij zien of ik buiten was. Op een dag hoorde ik die code roepen. Toen was het voor mij duidelijk, dat het avontuur over was.’’

Theo beweert ook dat de livestream uit het BB-huis niet live  is en dat er op die manier geknipt en geplakt kan worden. “Met wat er in het huis gebeurt en wat je live ziet, zit tien minuten verschil.’’

“Big Brother bepaalt wat je ziet op tv en hoe je wordt neergezet. Dat vond ik achteraf wel heel erg tegenvallen. Ze hebben mij weggezet als een soort van gek. Het negatieve wat er in het huis speelde, wordt door de makers zelf veroorzaakt. Ze hebben zoveel geplakt en geknipt. En wat helemaal treurig is, dat veel gesprekken waarin ik mijn ongenoegen uitte, ook op de livestream zijn weggedraaid. Alsof niemand het mocht weten. Big Brother zegt niet voor niks: ’mijn huis, mijn regels’.’’

“Vaak genoeg heb ik aangeven niet blij te zijn met de gang van zaken. Dat heb ik in de dagboekkamer gezegd, en ook tegen bewoners. Dat moet je dan als maker toch ook laten zien? Ik heb mooie gesprekken in het huis gehad over de armoede in de wereld. Hoe ik daarin sta en wil helpen. Maar dat was voor hen niet interessant. Wat ze wel uitzonden, was een vloek of als ik een keer ergens fel tegenin ging. Zo krijg je een stempel. Maar ik ben totaal niet zo.’’

Bij het verlaten van het huis zou Terror theo, zo vertelt hij, opgewacht zijn door een voor hem speciaal ingehuurde beveiliger. “Ik zal het eerlijk vertellen. Ook omdat ik eenmalig mijn verhaal doe. Toen ik de deur van de tuin sloot om eruit te gaan, stond er een speciale veiligheidsman op mij te wachten. Dat was Bertus Holkema, die ik goed ken van vroeger. Deze man hadden ze ingehuurd om mij rustig te houden. Big Brother was bang dat ik over het hek zou klimmen en zo het huis zou verlaten. In de livestream heb ik een paar keer laten vallen, als ik eruit ga, dan maak ik er een memorabel moment van. Dan verlaat ik het huis via het hek. Daar had ik ook een weddenschap over lopen, waar ik een paar duizend euro mee zou verdienen. Daar waren ze doodsbenauwd voor, haha.’’theo zegt ook dat hij de makers heeft laten weten nooit meer aanwezig te zijn bij een liveshow of wat er nog meer met dit programma te maken heeft. “Ik ben er zo klaar mee. Dit is het eerste en laatste interview dat ik geef. Ik ga mij weer focussen op het maken van mooie tuinen. Mijn leven gaat gewoon weer door. Als mensen vragen: ’Ben jij van Big Brother?’ geef ik als antwoord: ’Dat is mijn tweelingbroer.’ Ik hoef geen bekende Nederlander te worden. Er staat een hele dikke streep onder.’’

Endemolshine, verantwoordelijk voor het programma zegt in een reactie tegen de krant o.a.: “Alles wat zich binnen en buiten het Big Brother-huis afspeelt, is 24 uur per dag op twee livestreams te volgen. De afleveringen op televisie zijn daar een samenvatting van. Het klopt dat de livestream niet gelijk loopt met de uitzending. Er is een vertraging van slechts twee minuten. Dat heeft te maken met eventuele calamiteiten. Wij zetten Theo niet als gekkie neer zoals hij zegt. Het kan zijn dat hij dat zo ziet of voelt, maar dat is in ieder geval niet onze intentie.’’

“Als Theo niet meer in de live-uitzending aanwezig wil zijn, is dat uiteraard een keuze die wij vanzelfsprekend respecteren. Wij dwingen niemand om aanwezig te zijn. Ook niet om in het huis te blijven. Tot slot: geld moet geen drijfveer zijn. Alle deelnemers krijgen een startbedrag en een kleine dagvergoeding om de vaste kosten te betalen. Zo ook Theo.’’

Share.