WAAROM? Moeder doodt haar drie dochtertjes; meisje van 6 en een tweeling van 2 jaar

0

De Zuid-Afrikaanse arts Lauren Dickason wordt beschuldigd van de moord op haar drie dochters; een meisje van 6 en een tweeling van 2 jaar. De lichamen van Maya, Karla en Liane werden door Graham, de vader van de meisjes, gevonden toe hij thuis kwam. Het echtpaar was nog maar net van Zuid-Afrika naar Nieuw Zeeland verhuisd.

Waarom de moeder haar kinderen doodde is nog niet duidelijk. Ze is opgenomen in een ziekenhuis. Veertigjarige mama Lauren Dickason was met haar man Graham en drie dochters van Zuid-Afrika naar Nieuw-Zeeland verhuisd waar ze half augustus aankwamen en 14 dagen in een hotel in quarantaine moesten. Posts op sociale media van de moeder lieten een gelukkig gezin zien.


Maar toen vader Graham, een chirurg, afgelopen donderdag om 22 uur ’s avonds thuis arriveerde trof hij zijn drie dochters dood aan. De exacte doodsoorzaak is niet bekendgemaakt door de autoriteiten.

Moeder LaUren leefde nog en werd naar het ziekenhuis gebracht waar ze in stabiele toestand verkeerd. Vrijdag werd ze beschuldigd van de moord op haar dochters. Uit angst voor zelfmood wordt ze 24 uur per dag gemonitord. Volgens de Britse krant The Daily Mail heeft moeder Lauren jarenlang veel moeite gehad om zwanger te worden.


Lauren en Graham zijn vijftien jaar getrouwd. Bij het huis van de twee zijn bloemen en knuffels neergelegd. “Het is nog niet tot ons doorgedrongen. We zijn in shock”, aldus de oma van de kinderen.