Waarom ANOUK haar DOMINIQUE vandaag trouwt: ‘Ik woog 98 kilo, hij zei: wat ben je prachtig!’

0

(Beeld: INSTAGRAM DOMINIQUESCHEMMEKES

Met 40.000 fans als getuigen trouwt Anouk (47) vandaag op het Haagse Malieveld met Dominique Schellekes (28). Het mag haar derde huwelijk zijn, ze trouwt vol overtuiging met haar 20 jaar jongere man. “Er zullen meer van dit soort mannen zijn, maar ik heb ze in míjn leven nog nooit ontmoet.”


Anouk leerde Dominique in 2015 kennen kennen toen hij twintig was en veertig. Hij was de basketbalcoach van Benjahmin, haar oudste kind. Anouk vertelt vandaag over die eerste ontmoeting in het AD. “Hij wist geeneens wie ik was. Iemand zei: dat is Anouk. Hij vroeg: wie is Anouk? Hij was helemaal niet met muziek bezig. Hij kende alleen Lost, daar luisterde hij naar toen hij klein was.’ Ze lacht smakelijk. ‘Kan je nagaan hoe jong hij is, dat nummer is uit 2009. Nou goed, ik was net bevallen van Sion, mijn vijfde. Ik woog 98 kilo, was hartstikke hormonaal, het was niet dat ik dacht: o mijn god wat ben ik aantrekkelijk. Maar hij zei: wat ben je prachtig!’

‘Ik dacht: die spoort voor geen meter! Ik geloofde het niet. En heel lang hoor. Als je zo jong bent, waarom zit je hier met een vrouw met vijf kinderen van drie vaders, waar begín je aan?! Man, zou je niet gewoon lekker uitgaan? Nu weet ik: hij meent het. Nu pas, we zijn al zeven jaar samen, nu geloof ik het pas. Omdat hij gewoon blijft volhouden, zeg maar.’


De zangeres meent ook “niet één man” te kennen die zou zeggen: “Ik zorg wel voor al die kinderen als jij er niet bent”, vertelt ze aan de krant. “Hij deinst er niet voor terug om de hele shitzooi aan te pakken. Met zoveel liefde.”

De coronaperiode was voor haar niet makkelijk, maar Dominique sleepte het gezin er door heen. “Ik heb vroeger veel last gehad van paniekaanvallen, die zijn keihard teruggekomen.” Ze besloot tijdelijk afstand te houden van het gezin omdat ze niet wilde dat haar kinderen “hun vrienden niet konden zien, niet naar clubjes konden en steeds voorzichtig moesten doen”.

Maar alles ging goed terwijl Dominique Schellekes op de kinderen paste, vertelt de zangeres in de krant. “Dat was waarschijnlijk nog wel een pittigere confrontatie. Ik dacht, dat lukt nooit, maar ze doen het hartstikke goed. Het enige wat ze niet hadden gedaan, was schoonmaken.”

Anouk heeft in totaal zes kinderen: Benjahmin (20), Elijah (18), Phoenix (17), Jesiah (12), Sion (7) en Jelizah (5). Waar haar oudste vijf kinderen uit vorige relaties zijn voortgekomen, deelt de zangeres haar jongste, Jelizah, met Dominique. Alles zes haar kinderen zijn aanwezig bij het huwelijk.

Anouk trouwt vandaag, zaterdag, op het Malieveld, tijdens haar eigen concert.