Vrouw (33) beschuldigt ‘Muscles from Brussels’Jean-Claude Van Damme van aanranding: ‘Je gaat uit om je te amuseren en plots lig je halfnaakt op de stoep’

0

Er loopt een onderzoek naar Belgische Hollywoodster Jean-Claude Van Damme (61). The ‘Muscles from Brussels’ zou in een exclusieve champagnebar in hartje Brussel een 33-jarige vrouw aangerand hebben. “Ik herinner me dat ik plots halfnaakt buiten op het trottoir voor de bar lag, in de regen.”

het gebeurde op 20 augustus 2021. Het slachtoffer, een 33-jarige vrouw uit Brussel, bezocht in gezelschap de exclusieve champagnebar Impérial in het centrum van Brussel. Ook superster Jean-Claude Van Damme (61), bekend van topfilms uit de jaren 90 zoals Bloodsport, Timecop en Streetfighter, is die avond aanwezig. “In het begin van de avond had hij al contact proberen te leggen”, getuigt het slachtoffer in de Vlaamse krant Het Nieuwsblad. “Het was onschuldig, niets misplaatst. Maar nadien – duidelijk nadat hij enkele lijntjes gesnoven had – draaide dat helemaal om en werd hij een andere persoon.”


“Plots kneep hij me in de borsten. Ik gaf hem een tik terug omdat ik er niet mee opgezet was. Hij excuseerde zich.” Maar daar stopte het niet. “Hij begon me opnieuw aan te raken en vroeg om seks met hem te hebben. Ik ben opgestapt en naar het toilet gegaan. Hij volgde en duwde me een wc-hokje in. Hij was zichzelf niet meer, helemaal weg door de drugs en de drank. Hij probeerde me uit te kleden en wou dat ik hem oraal bevredigde. Ik heb hem buiten kunnen werken.”

Daarna zegt de vrouw in de krant te zijn flauwgevallen en uiteindelijk afgevoerd naar het ziekenhuis. “Ik herinner me alleen dat ik plots buiten op het trottoir voor de bar lag, in de regen. Halfnaakt, mijn borsten waren ontbloot. Ik denk dat iemand iets in mijn drankje gedaan heeft, waardoor ik flauwgevallen ben. Want ik had de hele avond maar één glas champagne gedronken. Ik was niet dronken.”


De vrouw, die een een aanklacht heeft ingediend belandde in een depressie. “Eén maand later heb ik een zelfmoordpoging ondernomen. Ik voelde me bevuild. Ik heb het nog steeds moeilijk. Je gaat uit om je te amuseren en plots lig je halfnaakt op de stoep. Het is dan ook niet makkelijk om je alledaagse leven opnieuw op te nemen.” De vrouw is ook bang dat de Hollywoodster niet voor zijn daden aansprakelijk zal worden gesteld. “Ik vrees dat men mij niet zal geloven omdat hij zoveel machtiger, rijker en bekender is dan ik, een gewoon persoon met een gewoon leven,” zegt ze het Nieuwsblad.