Vriend nog altijd spoorloos: Gabby Petito maand voor ze werd gevonden geworgd

0

Gabrielle “Gabby” Petito (22) is 3 tot 4 weken voor ze op 19 september is teruggevonden door wurging om het leven gekomen,. De jonge vrouw verdween tijdens een rondreis door de VS met haar vriend Bryan Laundrie (23) was verdwenen. Hij is nog altijd spoorloos.

Gabrielle “Gabby” Petito is gewurgd en dit drie tot vier weken voor ze op 19 september vermoord is teruggevonden op een camping langs de grens van Grand Teton National Park in de Amerikaanse staat Wyoming: Dat heeft wetsdokter Brent Blue dinsdagavond bekendgemaakt tijdens een persconferentie.


Petito was sinds juni samen met haar vriend Bryan Laundrie op een rondreis. Eind augustus had ze voor het laatst contact met haar familie. Op 11 september meldde de familie haar als vermist. Haar vriend d: Laundrie bleek al op 1 september alleen naar North Porth teruggekeerd, maar een paar dagen nadat Gabby als vermist was aangegeven, verdween hij.

(Beeld: Schmidt en Petito familie)


Op 12 augustus werden ze door de politie in de staat Utah van de weg voor gevaarlijk rijgedrag. Uit beelden van een camera op het lichaam van de agenten blijkt dat de twee ruzie hadden gemaakt en dat daarbij klappen waren gevallen.

Intussen wordt al meer dan drie weken gezocht naar Laundrie, die door de politie als een ‘person of interest’ werd gezien in de zaak van de verdwijning van en moord op Petito. Er is ook een ook een arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd: niet voor moord maar voor bankkaartfraude.

De zoekactie naar Laundrie concentreert zich op het Carlton Reserve in Florida, een groot natuurreservaat waar hij volgens zijn ouders naartoe zou zijn gegaan.