Vriend (30) The Voi­ce-win­naar Dani overleden: ‘Donkerste week van mijn hele leven’

0

Azad (30), de vriend van The Voice-winnaar Dani van Velthoven, is overleden. Dani twjfelde of hij de de dood van zijn geliefde vriend wereldkundig wilde maken, maar besloot hij dat toch te doen. Dani deelt een foto van zichzelf en Azad, met het bijschrift ‘Rust zacht, 1991-2021’. ‘Ik ga even van sociale media af, totdat ik er klaar voor ben om er openlijk over te praten’, aldus Dani. ‘Dit is de donkerste week van mijn hele leven.’

Dani was niet van plan te posten over de dood van zijn vriend, omdat een kort Instagram-bericht zijn bestaan geen recht doet. ‘Maar veel van jullie kenden hem en verdienen te weten wat er is gebeurd’, schrijft hij tegenover zijn bijna 31.000 volgers.


‘Deze week is de wereld de liefste persoon verloren die ik ooit heb ontmoet’, vervolgt Dani. ‘Mijn soulmate. Ik probeer te geloven dat er iets is na de dood. Een plek waar hij niet meer hoeft te vechten, gewoon kan leven en gelukkig kan zijn. Want dat was hij op deze plek niet. Ik probeer te geloven dat er iets is na de dood. Een plek waar hij niet meer hoeft te vechten.”

De vriend van Dani speelde een grote rol bij zijn succes in The Voice. Dani deed mee aan de talentenjacht voor mensen die niet worden geaccepteerd vanwege hun geaardheid. Zijn vriend Azad was volgens de zanger naar Nederland gevlucht omdat homoseksualiteit in zijn land illegaal is. Om welk land het ging, werd nooit duidelijk.


“Ik mis mijn land, ik mis mijn familie, ik mis mijn stad’’, zei een emotionele Azad in een introductievideo. “Het is mijn land, maar de regering is verschrikkelijk.’’