‘Voortschrijdend inzicht’ – Famke Louise kreeg in voorjaar bedrag met 4 nullen van rijksoverheid voor coronacampagne

0

Famke Louise heeft in het voorjaar een bedrag met 4 nullen gekregen voor haar medewerking aan een overheids coronacampagne: ‘Voortschrijdend inzicht’. Nu heeft zij zich aangesloten bij #ikdoenietmeermee en keert ze zich juist tegen de coronaregels van het kabinet. ‘Voortschrijdend inzicht’, noemt de zangeres dat nu…

Haar deelname aan de overheidscampagne wordt bevestigd door een woordvoerder van de overheidscommissie Covid-19 aan de NOS. Famke Louise zegt  op Instagram  tegen haar miljoen volgers: “Dit is voortschrijdend inzicht. Hoe langer we leven in coronatijd in 2020, hoe meer ik ervan overtuigd ben dat alle maatregelen en de gevolgen daarvan erger zijn dan de kwaal. Ik hoop dat iedereen zijn gezonde verstand gebruikt. Ongeacht wie mij betaalt voor campagnes, als ik het er niet meer mee eens ben zeg ik dat gewoon. Dat heet vrijheid van meningsuiting.”


Famke Louise en andere influencers moesten met de overheidscampagne dit voorjaar jongeren overtuigen zich aan de basisregels te houden. De overheid zette de afgelopen maanden meer zogenoemde influencers in.

Gisteravond verstuurden meerder artiesten, waaronder Famke Louise en Thomas Berge, een statement via social media de wereld in onder de hashtag #ikdoenietmeermee. Kern van die boodschap: dat de huidige maatregelen ‘aan alle kanten rammelen’. ‘Onze ouderen worden vergeten, onze economie staat op instorten, menselijk gedrag wordt strafbaar gesteld en hoe zit het met de toekomst van mijn en onze kinderen?’


De hashtag #ikdoenietmeermee is inmiddels trending in Nederland, maar wekt ook veel verontwaardiging. “Het stellen van kritische vragen is prima, maar #ikdoenietmeermee gaat te ver”, meent een twitteraar. “Artiesten met een grote aanhang onder jongeren claimen ‘zich niet meer aan de regels te houden op het moment dat besmettingen in die groep enorm oplopen. Dit is echt onverantwoord met je podium omgaan’.

Minister De jonge vindt het een “extra merkwaardige move” dat Famke Louise zich nu heeft aangesloten bij de groep tegenstanders van de corona-aanpak van het kabinet. Binnenkort ontvangen de bekende Nederlanders van #ikdoenietmeermee een uitnodiging van De Jonge. “Ik wil graag met ze in gesprek, want hun boodschap is echt onverantwoord.”

De Jonge benadrukt de grote invloed van deze BN’ers op jongeren. Het virus is nog lang niet onder controle, benadrukt de minister, wijzend op het aantal stijgende coronabesmettingen. “Vragen stellen mag, kritisch blijven is hartstikke goed, maar dit is gevaarlijk.”

ZIE OOK: Een dag voordat Grapperhaus trouwde laste minister Wopke Hoekstra zijn huwelijk wél af