Voice-winnaar 2018, Jim, werkt als pakketbezorger voor 10 euro per uur (en is stuk gelukkiger)

0

Voice-winnaar 2018, Jim, heeft de muziek achter zich gelaten en werkt tegenwoordig als pakketbezorger voor 10 euro per uur. “Ik ben ook een mens los van muziek. Zo vind ik het prima om voor tien euro per uur te werken, zolang ik het leuk vind.”

Jim van der Zee (26) weet het uit eigen ervaring: The Voice of Holland winnen is geen garantie voor succes. Jim  won in 2018 de talentenjacht, maar anno 2021 verdient de singer-songwriter de kost als fietskoerier.


Tijdens zijn blind audition was vooral Anouk direct enthousiast en zag in Van der Zee een winnaar. Ze bleek ’t bij het rechte eind te hebben: Jim won begin 2018 de achtste editie van The Voice inclusief platencontract en auto. Voor Jim kwam een droom uit, maar hij werd er niet gelukkig van, vertelt hij in het AD. ” Ik werd al langere tijd ongelukkig van muziek maken en had geen zin meer in optredens. Toen optreden door de coronamaatregelen niet meer kon, kreeg ik daar vrede mee.”

Jim verdient tegenwoordig de kost met diverse baantjes. “Ik ben ook een mens los van muziek. Zo vind ik het prima om voor tien euro per uur te werken, zolang ik het leuk vind. Geld maakt me sowieso niet veel uit.”