Voice bandleider Jeroen Rietbergen: ‘Ja ik heb seksueel contact heeft gehad met enkele bij het programma betrokken vrouwen’

0

Voice bandleiderJeroen Rietbergen, en ook sinds 2007 de partner van Linda de Mol, erkent dat hij seksueel contact heeft gehad met enkele bij het programma The Voice betrokken vrouwen’. En dat deze vrouwen dit misschien heel anders beleefd hebben. Door dit inzicht ben ik gaan beseffen dat mijn gedrag volledig verkeerd is geweest.”

Bandleider Jeroen Rietbergen stapt per direct op bij The Voice of Holland vanwege aantijgingen van seksueel overschrijdend gedrag achter de schermen van het RTL-programma. Rietbergen, sinds 2007 partner van Linda de Mol, laat zaterdag in een verklaring weten dat hij zijn werkzaamheden bij The Voice per direct neerlegt. “Omdat ik niet wil dat mijn opdrachtgever als gevolg van mijn gedrag onnodig in verlegenheid zal worden gebracht, stop ik direct met mijn werk voor The Voice.”


Rietbergen erkent dat hij tijdens zijn jaren als bandleider en pianist seksueel contact heeft gehad met enkele bij het programma betrokken vrouwen en dat hij seksueel getinte appjes heeft verstuurd. Hij was zich op dat moment van geen kwaad bewust, schrijft hij in zijn verklaring. “Inmiddels ben ik mij er zeer bewust van geworden dat mijn eigen perceptie helemaal niet relevant is, maar veel meer de perceptie van betreffende vrouwen. En dat deze vrouwen dit misschien heel anders beleefd hebben. Door dit inzicht ben ik gaan beseffen dat mijn gedrag volledig verkeerd is geweest.”

Rietbergen wil verder niet reageren. Zijn advocaat Peter Plasman laat aan De Telegraaf weten: “Zoals blijkt heeft Jeroen Rietbergen de volledige verantwoordelijkheid voor zijn gedrag genomen en zijn conclusies getrokken. Voor de duidelijkheid, het betreft meerderjarige vrouwen en er zijn in de meldingen over Jeroen Rietbergen geen strafbare feiten aan de orde. Op dit moment zit hij er volledig doorheen en om die reden voer ik namens hem het woord. De door hem opgestelde verklaring is duidelijk en daar is op dit moment niets toe te voegen.”