Voetbalmiljonair Royston Drenthe (Feyenoord, Real Madrid) failliet verklaard dankzij ‘luxe levensstijl’

0

Royston Drenthe is volgens het Centraal Insolventieregister op 1 december failliet verklaard. De oud speler van Feyenoord en Real Madrid en Everton die miljoenen verdiende is zijn faillissement te wijten aan ‘zijn nalatigheid’ en ‘labiliteit van zichzelf’. Drenthe stond als profvoetballer bekend om zijn luxe levensstijl met bijvoorbeeld een voorliefde voor horloges van 80.000 euro.

Volgens het Centraal Insolventieregister is Royston Ricky Drenthe op dinsdag 1 december 2020 failliet verklaard door de Rechtbank Zeeland-West-Brabant. De oud-voetballer kwam tijdens zijn profcarrière onder meer in actie voor Feyenoord, Real Madrid en Everton en verdiende daarmee vele miljoenen die inmiddels allemaal verdampt lijken te zijn.


In een reactie aan de site Voetbalzonelaat Drenthe weten: “Ik ken de ins en outs niet en ik weet niet exact wat er aan de hand is, maar als dit is wat ik denk dat het is, is het niet zo belangrijk.” Ook zegt hij dat zijn advocaat op vakantie was en geeft aan dat de situatie zou voortkomen uit zijn nalatigheid die hij ‘labiliteit van zichzelf’ noemt. “Ik lig altijd onder een vergrootglas, maar het zal opgelost worden zoals het hoort.”

De 33-jarige Rotterdammer stapte in de zomer van 2007 voor veertien miljoen euro over van Feyenoord naar Real Madrid, waar hij drie miljoen euro per jaar zou hebben verdiend. Drenthe stond als profvoetballer bekend om zijn luxe levensstijl met bijvoorbeeld een voorliefde voor horloges van 80.000 euro. Na zijn carrière waarschuwde hij jonge voetballers daarvoor, nadat hij in tijdschrift Quote én zijn biografie meldde ongeveer 3,5 miljoen euro te hebben verloren. Drenthe is tegenwoordig ook actief als rapper (onder de naam Roya2Faces), voetbalt nog bij Kozakken Boys en pacht een restaurant in Spanje.


Tegen Quote vertelde Drenthe in 2017 dat hij die miljoenen aan gages was misgelopen doordat hij niets op papier had staan met zaakwaarnemer Sigi Lens en alles op vertrouwen ging. “Ik wist alleen dat ik in mijn eerste seizoen 1,8 miljoen euro ging verdienen, verder niets. Vanaf toen had hij alles in de hand, zó sneaky.”

Lens betwistte de uitlatingen van Royston Drenthe en merkte op dat carrières ‘niet op, maar buiten het veld stuk gaan’. In zijn biografie uit 2017 bekende Drenthe zelf ook dat hij tijdens zijn actieve carrière weinig feestjes oversloeg. In de aflevering van Meet the Players van Voetbalzone vertelde hij in 2018 over pokertoernooien waar hij een graag geziene gast was en hoe hij zonder veel vragen te stellen grote bedragen gaf aan mensen uit zijn omgeving.

De financiële situatie van Drenthe staat inmiddels onder toezicht van curator P.J.W. Vermunt uit Roosendaal. Zijn kantoor laat weten geen uitspraken te doen over de inhoudelijke zaak van Drenthe en diens schuldeiser(s).