Pagina titel ...
zondag, september 20
Vlucht naar Londen! ‘Bastaarddochter’ Belgische Koning Albert, Delphine Boël, verkoopt ‘villa Zoutoise’

0
Vlucht naar Londen! ‘Bastaarddochter’ Belgische Koning Albert, Delphine Boël, verkoopt ‘villa Zoutoise’.


Wat de uitkomst ook is van de gisteren, achter gesloten deuren, begonnen rechtszaak die Delphine Boël aanspande tegen Belgisch Koning Albert II om definitief te bewijzen dat de vorst haar biologische vader is, de buitenechtelijke dochter van Albert wil af van haar woning met negen slaapkamers en zes badkamers in Ukkel, ten zuiden van Brussel-centrum. Na de rechtszaak wil ze in Londen een nieuw leven opbouwen.

Het gaat eigenlijk om twee woningen, maar ze vormen één geheel en zijn samen te koop gezet bij een gerenommeerde makelaar in Brussel. Aan de ene kant woont Delphine met haar man en twee kinderen. In het andere pand woont haar moeder Sybille de Selys Longchamps, de vroegere minnares van koning Albert.

(Lees verder na de advertentie)

De twee, uit 1927 daterende panden, kunnen samengevoegd worden tot één. De vraagprijs bedraagt 2.985.000 euro. Daarvoor krijg je, op een stuk grond van 1600 vierkante meter, 650 m2 bewoonbaar oppervlak met negen slaapkamers, zes badkamers en twee garages met plaats voor vier auto’s. De makelaar omschrijft het eigendom als ‘plein de charme’ en ‘de style Zoutois’, verwijzend naar de mondaine kustplaats Knokke-Het Zoute.

Speculaties over dat de verkoop ook te maken zou hebben met geldproblemen van de buitenechtelijke dochter van Albert worden door echtgenoot Jim O’Hare ontkend. Het gezin zou verhuizen naar Londen, waar Boël ook al tot 2003 woonde. Haar moeder zou naar een landgoed in Zuid-Frankrijk verhuizen.

Lees verder na advertentie

Inmiddels is het zeker dat Deplhine Boël niet de biologische dochter van jonkheer Jacques Boël is. Dat wees vorige week een DNA-test uit. De man die haar vader zou zijn nam eerder al afstand van het biologische vaderschap, maar na een DNA-test is er nu geen enkele twijfel meer.

Jacques Boël gaf Delphine dan ook toestemming om het vaderschap te betwisten bij de Brusselse rechtbank om het mogelijk te maken koning Albert II te verzoeken om ook een vaderschapsstest te laten uitvoeren. Die heeft overigens nog altijd het recht omdat te weigeren.

Toen Albert II nog staatshoofd was, was hij onschendbaar, en daarom werden prins Filip en prinses Astrid aanvankelijk ook gedagvaard. Maar sinds Albert II staatshoofd af is en Filip koning, is Albert II zijn onschendbaarheid kwijt. Boël deed daarom in september 2013 afstand van haar aanvankelijke vorderingen tegen Filip, Astrid en haar wettige vader, en leidde een nieuwe zaak in, waarbij alleen Albert II gedagvaard werd.

Boël begon de zaak omdat ze door de slechte relatie met haar biologische vader – Albert II heeft altijd staalhard ontkend dat Delphine zijn buitenechtelijke dochter is – geregeld te maken krijgt met discriminatie. Een discriminatie die, zo hoop de vrouw, zal stoppen als koning Albert II haar erkent.

Na afloop van de eerste zittingsdag in het proces, gisteren, bepaalde rechter dat er een vervolg komt op 2 oktober.

Comments are closed.

error: Inhoud is beveiligd! Voor het overnemen van tekst, beeld en/of videomateriaal van Hollywood Huizen neemt u contact op met eurofunuitgevers@gmail.com
");pageTracker._trackPageview();
google.com, pub-1255299206995982, DIRECT, f08c47fec0942fa0