Villa wordt vesting: hek om dagjesmensen zicht op familie te ontnemen

0

Erica en Martien verhuizen pas 1 juni naar Noordwijk (Beeld: Talpa)

De door de familie Meiland betrokken villa in Noordwijk die zij voor bijna drie miljoen kochten en waar zij nu naar toe zijn verhuisd dreigt een toeristische attractie te worden in de badplaats. Vergaapten zich al drommen nieuwsgierigen voor de villa toen de familie er nog niet woonden, nu Erica en Martien er hun intrek in hebben genomen is de verwachting dat de bezoekersstroom alleen maar zal toenemen. Komend weekend wordt er dan ook een hek om de villa geplaatst om pottenkijkers het zich op de villa -en de Meilandjes- te ontnemen.


De populariteit van de Meilandjes heeft ook zijn nadelen voor de familie. De door Erica en Martien net betrokken villa in badplaats Noordwijk blijkt een grote aantrekkingskracht uit te oefenen op dagjesmensen die een bezoek aan het strand combineren met een bezoekje aan de villa. En daar zit de familie bepaald niet op te wachten.

Dus wordt er zaterdag een hek rondom het huis geplaatst om Erica en Martien te beschermen tegen fans. Montana Meiland, die een winkel in snuisterijen in de badplaats heeft, vertelde al aan Shownieuws dat de komst van de familie heel wat teweeg heeft gebracht in Noordwijk. “Het is heel bizar. Ik heb nu al mensen in de winkel die zeggen: ‘Waar wonen je ouders? Dan gaan we straks nog even langsrijden’”, vertelt Montana. “Nou ja, ik zeg natuurlijk niks.” Volgens één dorpsbewoner komen er om de tien minuten wel mensen langs die het nieuwe optrekje van Martien en zijn familie met eigen ogen willen zien.


De toeloop van Chateau Meiland-fans is ook al besproken binnen het college van B&W van de bdplaats. Volgens Montana zijn er zelfs al gesprekken geweest tussen gemeente en Erica en Martien om te voorkomen dat de toestroom van dagjesmensen uit de hand loopt. “Zij zeiden ook ‘laat een hek plaatsen’. Wij zeiden ‘dat kun je beter aan het begin van de straat plaatsen’. Maar ja, dat mag natuurlijk niet.”