VIDEO – Wereldkampioen MAX VERSTAPPEN verkoopt zijn ‘werkauto’ voor 33.333 euro

0

Kersvers wereldkampioen Formule 1, Max Verstappen, verkoopt de auto waarmee hij binnen Europa vaak naar de Formule 1-circuits rijdt. Het gaat om een witte Honda Civic Type R die is te koop voor 33.333 euro, een bedrag dat natuurlijk verwijst naar het nummer 33 waarmee Verstappen in de Formule 1 wereldkampioen werd.

De opbrengst gaat naar Wings for Life, een mede door Red Bull opgezette organisatie die probeert een remedie te vinden voor ruggenmergletsel en dwarslaesies. “Hi allemaal, Max hier”, zegt Verstappen in een filmpje van zijn sponsor CarNext. “CarNext verkoopt mijn auto, het geld gaat naar het goede doel. Ik heb nog één keer in deze auto gereden om te checken of alles in orde is. En hij is top.”


In bovenstaande video is te zien hoe de kersverse wereldkampioen in de Formule 1 nog een keer flink gas geeft in de auto waarop hij zijn naam en handtekening op het dashboard heeft gezet. De ‘werkauto’ van Verstappen, met 58.048 kilometer op de teller, is vanaf vrijdag te koop op de website van CarNext. De koper krijgt  handgeschakelde Honda uit 2018 thuis afgeleverd. Verstappen heeft de kilometerteller op 58.048 gezet. De nieuwprijs bedraagt 63.530 euro.

Verstappen rijdt als wereldkampioen komend jaar in de Formule 1 niet met nummer 33, maar met het nummer 1 op zijn Red Bull-bolide nu hij wereldkampioen is.