UNIEKE FOTO’S – Prins Albert en Charlène vieren Monagaske feestdag coronaproof en met schattige foto’s van de tweeling

0
Prins Albert en prinses Charlène van Monaco samen met hun tweeling Jacques en Gabriella (5)De prinselijke familie van Monaco heeft de nationale feestdag coronaproof gevierd en met vrijgeven schattige foto’s van papa Albert en de tweeling.

De viering in de kathedraal, die slechts deels gevuld was, ging door met mondmaskers-met-Monegaskische-vlag op. Het nationaal orkest van Monaco leverde dit keer geen bijdrage omdat er met inachtneming van de afstandsregels simpelweg geen plaats was. Het jeugdkoor zong wel, mét mondmaskers waarmee extra was geoefend.


Prins Albert nam met zijn gezin een korte videoboodschap op om de Monegasken een prettige feestdag te wensen en hen een hart onder de riem te steken. Het filmpje werd opgenomen in de paleiszaal van waaruit de familie normaal vanop het balkon naar de fans zwaait. Die “balkonscène” werd dit jaar geschrapt.

Prinses Charlène deelde op Instagram wat foto’s van achter de schermen. Op de foto’s is prins Albert te zien met zijn twee kinderen. Ook deelde Charlène een portret van Jacques, de troonopvolger. Charlène zette hartjes bij de foto’s en schreef erbij ‘zo trots!’ te zijn op haar gezin.


De feestdag is op 19 november en is verbonden met de heilige Rainier, de naamgever van Alberts in 2005 overleden vader prins Rainier III. Albert, wiens naamdag op 15 november is, besloot bij de troonsbestijging de datum van de feestdag – het ‘feest van de prins’ – niet te veranderen.

In de aanloop naar de 19e november reikte prins Albert woensdag onder meer de eremedailles uit van het Rode Kruis. In het gezelschap van echtgenote prinses Charlène had Albert dinsdag ook al lintjes uitgereikt. Eerst in het sportstadion Louis II de medailles voor lichamelijke oefening en sport, en daarna op de binnenplaats van het paleis de onderscheiding in de ordes van de heilige Karel en van Grimaldi. Speciale ‘coronamedailles’ waren maandag al uitgereikt aan tachtig gezondheids- en eerstelijnswerkers tijdens de coronacrisis.

Hoewel prins Albert en prinses Charlène zich niet vaak laten interviewen, hebben ze beiden wel meegewerkt aan de documentaire ‘Inside Monaco: Playground of the Rich’. Nooit eerder liet het paar zich zo uitgebreid volgen door een camera en dat leverde onder andere een uniek inkijkje in het prinselijk paleis van Monaco op.