VIDEO – Maxime en Leroy eerste in Nederland die een baby Vivé noemen (en ze is een echte slaapkop)

0

Vivé, het op dinsdag geboren dochtertje van Maxime Meiland, is niet alleen een meisje met in ons land unieke naam, maar volgens haar mama ook een echte slaapkop. “Ze slaapt de hele dag”, zegt Maxime met een grote glimlach op haar gezicht, terwijl Vivé vredig met een roze pakje aan in Maximes armen ligt te slapen.

De felicitaties voor Maxime en Leroy stroomden binnen nadat ze gisteren bekend maakten dat Maxime afgelopen dinsdag was bevallen van een meisje dat ze Vivé noemden. Maxime bedankte iedereen voor de felicitaties met een video op haar Instagram. “Hallo allemaal. Nou, onwijs bedankt voor alle lieve felicitaties, echt super schattig. Wij zijn heel erg aan het genieten met z’n allen en ja, het is echt een slaapkop. Ze slaapt de hele dag.” Ook papa Leroy is even in de video te zien met een grote glimlach op zijn gezicht. ,”De héle dag”, herhaalt hij Maxime,


De baby heeft ook een in ons land unieke naam. Vorig jaar worden weliswaar veertig meisjes Vive genoemd, maar dan zonder accent. Vive stamt  af van het Franse woord voor ‘leven’: la vie. Ook Vivés grote zus Claire heeft een Franse naam, die overigens ‘helder’ of ‘beroemd’ betekent.

Vive zou ook afgeleid kunnen zijn van Viviana, dat weer van het Latijnse woord vivus komt en ‘de levendige’ betekent. Volgens het blog ikbenzwanger.com worden kinderen die Vive heten de volgende karaktereigenschappen toegedicht: ‘zorgzaam, creatief, eigenwijs, sociaal, lief, stoer’.


Het was papa Leroy die de naam bedacht tijdens de opnames van Chateau Meiland, vertelden de twee vorige maand in een vraag-antwoordfilmpje op Instagram. “Jij kwam met de naam. Ik moest in het begin wel even wennen, omdat het een naam is die je eigenlijk niet hoort”, vertelde Maxime. Leroy in het filmpje: “Als je weet dat er een baby komt, dan ga je op elke naam letten. Toen stelde iemand zich voor op een draaidag en toen dacht ik: ‘Wauw ja, dit is een mooie naam. Je hoort hem niet veel’.” Maxime: ,,Dat vond ik eigenlijk ook wel leuk, want dat is met Claire net zo. En het moest natuurlijk ook bij elkaar passen.”

Meiland werd in 2017 moeder van Claire, maar met de vader van het meisje heeft ze geen contact.