VIDEO – Keurige HELMUT LOTTI doet Iron Maiden (inclusief uit de kleren gaan)

0

De Vlaamse zanger Helmut Lotti (52) trekt alle registers open voor een scheurende cover van metalband Iron Maiden. Lotti ging zelfs uit de kleren bij de vertolking van Run To The Hills van Iron Maiden. ZIEN!

De Belgische radiozender Willy brengt vanaf vrijdag 30 september tot vrijdag 7 oktober een top 1000 met de beste en ‘vuilste’ rockplaten ooit. Volgens Helmut Lotti, die in 1989 doorbrak met een Elvis Presley-cover in de Nederlandse Soundsmixshow, hoort Run to the hills van de Britse metalband Iron Maiden uit 1982 op de eerste plaats. De zanger heeft ook bijzondere herinneringen aan die song.


,,Mijn broer Johan is hardrockfanaat en draaide het album The number of the beast van Iron Maiden vroeger plat’’, vertelt hij. ,,Run to the hills was mijn persoonlijke favoriet. Op een dag was ik dat nummer aan het meezingen, toen mijn vader plots binnenkwam. Hij stond aan de grond genageld en zei: ‘Amai, gij kunt zingen.’ Dat was de eerste keer dat ik een compliment kreeg van mijn vader over mijn zang.”