VIDEO – Dotan heeft paus Franciscus ontmoet

0

Dotan heeft zaterdag paus Franciscus ontmoet. De zanger deelde de beelden via Twitter. “Dit is net gebeurd…”, schrijft hij erbij.

In het filmpje wisselt Dotan, op veilige afstand en met een mondkapje op, een aantal woorden met de paus. De zanger is in Rome voor opnames van het Italiaanse tv-programma Show Do Vaticano, dat jaarlijks op kerstavond wordt uitgezonden. Dotan is de eerste Nederlandse artiest ooit die werd uitgenodigd. Tijdens de Show Do Vaticano treden grote artiesten uit Italië en andere landen op.


Dotan maakte in de zomer van 2019 een comeback in Nederland. Mei 2018 onthulde de Volkskrant na langdurig onderzoek dat de zanger ruim 140 nepaccounts had ingeschakeld om zijn reputatie een boost te geven. In eerste instantie ontkende Dotan de beschuldiging, maar niet veel later kwam hij met een video waarin hij bevestigde ‘kanalen en profielen op sociale media’ te hebben gebruikt om zijn carrière te promoten.

Na interviews waarin hij zijn spijt betuigde ‘aan ieder die zich gekwetst voelde’, zei Dotan dat hij zijn leven nu ‘helemaal authentiek’ wil leven. Daar hoort ook bij dat hij zichzelf toestaat om fouten te maken. De zanger was afgelopen zomer veel in Italië te vinden waar hij live optrad bij grote nationale televisiezenders.


“Het is heel apart om het grootste Europese succes tot nu toe te hebben middenin een globale pandemie”, vertelt Dotan aan het AD. “Ik ben heel dankbaar dat ik een paar kansen heb gekregen om mezelf te laten zien aan miljoenen mensen en op de mooiste plekken mijn muziek ten gehore heb kunnen brengen. Ik kan niet wachten om hopelijk volgend jaar alle plekken te bezoeken.”