UNIEKE VIDEO – Bezoek het échte huis van The Simpsons in Nevada

0
Zie de unieke video van het de vergeten, maar levensechte replica van het huis waar The Simpsons in de gelijknamige televisiereeks in wonen.


In 1997 diende tv-zender Fox een bouwaanvraag in voor een levensechte replica van 742 Evergreen Terrace, het beroemde huis uit de tekenfilm The Simpsons. Het lukte KB Home een replica te bouwen die zowel van buiten als van binnen een kopie was van het huis in de tv-serie.

Hoewel er verschillende stadjes met de naam Springfield zijn in Amerika, en er nog meer straten Evergreen Terrace heten, werd het huis toch gebouwd in 712 Red Bark Lane Henderson, Nevada.


Fox hield daarop een wedstrijd waarin kijkers het huis konden winnen, maar de winnaar had geen trek om echt in het huis te gaan wonen en opteerde hij voor de geldprijs ter waarde van 75.000 dollar. Het Simpsons huis verpauperde, maar door makelaars ‘opgeknapt’ om kopers te trekken: de oranje buitenmuren en roze binnenmuren werden overschilderd in meer neutrale klerren. Barts boomhut ging tegen de grond en de schilderijen en het meeste van het meubilair werd vervangen.

De enige manier waarop je nog enigszins kan zien dat het huis afwijkt van de rest van de huizen in de straat is omdat de Springfield South Valley Ranch het enige huis in de buurt is met een opvallende schoorsteen en het enige bouwwerk zonder Romaanse dakpannen.


Nu, bijna twintig jaar later, is het huis bijna vergeten. Tijd voor YouTuber Adam The Woo om een bezoekje aan deze eens zo levensechte kopie te brengen om te kijken wat er nog van rest.