Verslaafd – Fajah Lourens over coronatijd: ‘Ik kon niet meer stoppen met drinken’

0

Fajah is na de wijn maar weer aan een goed glas kurkuma.

Fajah Lourens en de coronacrisis gaan niet zo goed samen. Ze dronk dusdanig veel wijn dat ze uiteindelijk besloot hulp te zoeken om van alcoholverslaving af te komen. Ook al omdat haar wijninname  maakte dat ze kilo’s aankwam.


Fitnessgoeroe Fajah Lourens leefde de in lockdown niet echt gezond. Ze raakte verslaafd aan  wijn en kwam kilo’s aan. Dat gebeurde nadat ze na een zonnige vakantie op Curaçao midden in de coronacrisi belandde. Het maakte dat ze iedere dag snakte naar wijn. En dan vaak niet een glas.

“Gezond eten gaat bij mij meestal wel goed, zolang ik maar niet drink. Dan verdwijnen namelijk mijn grenzen, pak ik iets lekkers en vreet ik vervolgens alles op,” zegt ze in Grazia. Al snel werd het moeilijk om te stoppen met drinken. “Dan had ik één dag geen wijn gedronken en dacht ik: nou, vandaag mag het wel weer.”


De alcoholinname nam ook haar motivatie om te sporten weg. Volgens Fajah vlogen de kilo’s eraan en werd haar cellulite erger. Ze besefte dat een dieet niet meer zou helpen, ze ging op zoek naar meer. “Toevallig solliciteerde er in die tijd een meisje bij mij dat voor Rasti Rostelli heeft gewerkt. Via haar ben ik bij hem beland en heb ik gevraagd of hij mij kon helpen van mijn overmatige alcoholgebruik af te komen.” Rostelli hypnotiseerde Fajah vier keer en hielp haar van het drinken af.

Die hypnose was een echte openbaring voor haar. Het constant willen afvallen en een strakker lijf krijgen is voor Fajah geen main goal meer. Ze streeft nu naar een positieve mindset.

“Tuurlijk, een dieet is nodig als je overgewicht hebt en je kilo’s kwijt wilt, maar het is niet mijn ambitie om mensen continu op dieet te laten zijn. Dat is namelijk niet de oplossing voor de rest van je leven. Je moet van gezonder leven een lifestyle maken”, legt ze uit. “Je moet veranderen vanuit je basis en beginnen met liefdevol te zijn tegen jezelf.”

Misschien was ook de drank die maakte dat Fajah eind augustus beweerde dat er in Nederland sprake is van massacensuur. “Ik teken zoveel petities iedere keer online tegen vaccineren, tegen verplicht vaccineren dan, en iedere keer verdwijnen de petities gewoon. Het is gewoon massacensuur. Ik denk dat we het weer handmatig moeten gaan invoeren. Als we niets doen, dan wordt het echt niet gezellig in Nederland.”