Verjaardag zonder mama: Zo lijden prinses CHARLENE’S kinderen

0

Een week geleden bliezen de tweeling van prins Albert en prinses Charlène, Jacques en Gabriella, zeven kaarsjes uit. En net als op hun eerste schooldag liet mama Charlène op hun verjaardag verstek gaan. Jacques en Gabriella die steeds meer lijken te gaan leiden onder de afwezigheid van hun moeder. Zeker nu Albert ook nog eens besloten heeft zijn tweeling van school te halen.

Zes september meldden Jacques en Gabriella, de tweeling van prins Albert en prinses Charlène, zich met blije gezichtjes en gebracht door papa Albert voor het eerst aan de poort van hun nieuwe privéschool, op de Rots, de François d’Assise-Nicolas Barré (FANB), een katholieke instelling. Erfprins Jacques en prinses Gabriella, gekleed in de rode poloshirts van de school en beschermd door hun maskers, begonnen vrolijk hun eerste dag om 10.00 uur. Het leek een goede afleiding voor het lange wachten in het paleis op mama Charlène, die toen al bijna vijf maanden in Zuid-Afrika verbleef om wat heette medische redenen.


Geluk straalde van de kindersnoetjes af toen Charlène maandag 8 november terugkeerde in het vorstendom. Alles leek weer normaal. Maar het geluk voor de tweeling maar even duurde, want Charlène kon de druk van het leven in paleis met man Albert en de kinderen nog niet aan.

De prinses verkaste nog in de week van haar thuiskomst naar een Zwitserse privékliniek omdat ze, volgens man Albert, mentaal en fysiek nog altijd uitgeput is. Hoezeer dat Jacques en Gabriella pijn deed bleek op de nationale feestdag toen zij op het balkon van het paleis aan de Monagasken de tekeningen met de tekst ‘we missen je mama’ lieten zien die zij voor Charlène hadden gemaakt. School leek nog de enige plek waar zij niet voortdurend werden geconfronteerd met het gemis van hun mama.


Inmiddels gaan Jacques en Gabriella ook niet meer naar school, maar krijgen zij les in het paleis. Een besluit waarvan prins Albert zegt dat hij dat samen met Charlène genomen heeft ‘vanwege gezondheidsredenen.’ Aan Paris Match, het blad dat wordt beschouwd als het huisorgaan de Grimaldis, legt prins Albert uit dat er in het paleis een ruimte is ingericht “die er net zo uitziet als een normaal klaslokaal, met uitzicht op de tuin.”

Om een echte schoolsfeer te creëren voor zijn kroost zijn er naast de tweeling nog vier kinderen die samen met hen les krijgen in het paleis. Onderwijs dat wordt gegeven door dezelfde leraren die op de echte school van de tweeling voor de klas stonden. Prins Albert: “Ze worden vergezeld door vier vriendjes, twee jongens en twee meisjes. Ze krijgen les van dezelfde meesters en juffen als die ze hadden op school.” Jacques en Gabriella gaan dus niet meer naar school, maar de school gaat naar hen. Alleen om te sporten gaan de kinderen nog naar hun echte school.

Hoe lang die bijzondere vorm van thuisonderwijs gaat duren is in nevelen gehuld. Volgens prins Albert gaat zijn tweeling weer gewoon naar school als de situatie het toelaat. Waar Albert op doelt, de gezondheidssituatie van prinses Charlène of de covidpandemie, is niet duidelijk.

Deze week, op 10 december mag de tweeling zeven kaarsjes uitblazen. Of mama Charlène daarbij zal zijn lijkt hoogst onwaarschijnlijk. In het therapieplan dat dat de peperdure Zwitserse kliniek, kosten vanaf 100.000 euro per week, volgt bij cliënten opgenomen met mentaal en fysieke problemen staat geschreven dat er zeker de eerste weken geen contact mag zijn met familie omdat lichaam en geest in de eerste plaats rust nodig hebben. Arme Jacques en Gabriella.