Verdronken in jacuzzi: Friends-acteur MATTHEW PERRY (54) overleden

0

(Beeld: CP)

Matthew Perry,  Chandler Bing in de televisieserie Friends, is op 54-jarige leeftijd overleden. De acteur werd zaterdag gevonden in een huis in Los Angeles, waar hij een hartstilstand zou hebben gekregen in een jacuzzi en vervolgens zou zijn verdronken.


Volgens entertainmentsite TMZ zou de acteur zaterdag zijn gevonden in een huis in Los Angeles, waar hij een hartstilstand zou hebben gekregen in een jacuzzi en vervolgens zou zijn verdronken. Volgens TMZ zouden er geen drugs zijn gevonden in het huis. Perry was lange verslaafd en deelde zijn verhaal over zijn verslavingen in het boek Friends, Lovers and The Big Terrible Thing.

In een interview met de New York Times vertelde Perry vorig jaar december een fortuin te hebben uitgegeven om van zijn drank- en drugsverslaving af te komen. “Ik heb waarschijnlijk iets van negen miljoen dollar uitgegeven om nuchter te worden,” Ook vertelde hij toen al anderhalf jaar clean te zijn.


Een vriend van Perry, met wie hij in het verleden samen een afkickprogramma volgde, laat aan de Britse Daily Mail weten dat het overlijden keihard is aangekomen bij vrienden en bekenden van de acteur: “Iedereen is in totale shock. Mensen hangen huilend aan de telefoon en hebben moeite om het nieuws te verwerken.”

Volgens de vriend had Perry zijn zaakjes de laatste tijd juist op orde en is zijn overlijden daarom een grote verrassing. “Het is geen geheim dat hij jarenlang worstelde met drugs en alcohol, maar de laatste keer dat ik hem sprak, een paar weken geleden, ging het goed met hem. Hij was monter en hij klonk nuchter en vrolijk. Hij heeft 17 keer in een afkickkliniek gezeten en drugs zijn hem bijna fataal geworden, maar hij was iemand die oprecht wilde werken aan zijn leven en soberheid, stapje voor stapje.”