Verdachte Turnleraar (32) in zaak vermoorde Esmee (14) kende haar al jaar en pleegde ook ontucht met haar

0

De Leidse turnleraar die vastzit voor de dood van de 14-jarige Esmee uit Hazerswoude kende haar ruim een jaar en zou zich in die periode schuldig hebben gemaakt aan ontucht met haar.

Het voorarrest van de 32-jarige verdachte uit Leiden is vandaag verlengd met negentig dagen heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt. De man, die turnleraar was Esmees gymvereniging, wordt verdacht van moord of doodslag en ontucht. Over drie maanden is de eerste pro-formazitting. De zaak wordt dan nog niet inhoudelijk behandeld, maar er wordt gekeken naar de stand van het onderzoek.


Het 14-jarige meisje uit Hazerswoude-Rijndijk werd op 31 december dood aangetroffen in een groenstrook aan de Melchior Treublaan in Leiden. Ze is door een misdrijf om het leven gekomen. In verband met het overlijden is later op de dag een 32-jarige man uit Leiden, haar turnleraar, aangehouden. Hij wordt verdacht van moord dan wel doodslag en ontucht. De verdachte en het slachtoffer kenden elkaar ruim een jaar. In die periode zou ook de ontucht hebben plaatsgevonden.

Op dit moment is het onderzoek nog in volle gang. Resultaten kan het Openbaar Ministerie nog niet delen, juist in het belang van dat onderzoek. De politie is nog hard aan het werk om een duidelijk beeld te krijgen van wat er precies is gebeurd tussen 30 december 2021 16.00 uur, toen Esmee voor het laatst werd gezien, en het moment de volgende ochtend waarop zij werd gevonden.